La XVIII Nit d'Escola Valenciana

La XVIII Nit d'Escola Valenciana, celebrada dissabte passat a l'Auditori Municipal de Vila-real (la Plana Baixa), va reunir activistes i persones vinculades a l'entitat, representants institucionals i personalitats valencianes. L'acte va estar conduït per la periodista i poeta vila-realenca Susanna Lliberós i dirigit per la dramaturga Núria Vizcarro.

Enguany Escola Valenciana ha lliurat els guardons que reconeixen la trajectòria i el paper destacat en la promoció i la defensa de la nostra llengua a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, a Joan Francesc Mira, a la Regidoria de Normalització Lingüística de Vila-real i a l'Associació Cultural Socarrats.

La llibertat ha sigut l'element central de tota la gala, en la qual també s'ha reivindicat la figura de Joan Fuster, amb un bon grapat d'aforismes i mencions a l'escriptor, ja que el 2022 es commemorarà el 100 aniversari del seu naixement i serà Any Fuster.

Després de l'acte lliurament dels guardons, la companyia Escandall Teatral va representar a la Plaça Major de Vila-real l'obra Amagatalls secrets, que versa sobre el canvi climàtic, en particular, sobre la contaminació de plàstics a la mar.

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Fotos de Miquel Pallarés