Premis Altea 2022

Els VI Premis Altea de Literatura i Investigació van celebrar dissabte passat l'acte de lliurament al Palau Altea d'aquest municipi de la Marina Baixa.

Hi van assistir, entre altres, l’alcalde, Jaume Llinares; la presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verónica Cantó; la directora de l’Institut Alacantí de Cultura Juan-Gil-Albert, Pilar Tébar; el director de la Càtedra Enric Valor de la Universitat d'Alacant, Joan Borja, i el president de la Fundació Caixaltea, José Miguel Cortés.

El Premi Carmelina Sánchez- Cutillas de Novel·la i prosa creativa va ser per a l’obra Com és de gran el meu voler!, de Modest Barrera Aymerich. D'altra banda, Silvestre Vilaplana va obtindre el guardó de Literatura infantil i juvenil per La marca del temps, i Jordi Julià Garriga el d’Assaig i investigació per Perdre l’escriure. Cròniques particulars del món de les lletres (2006-2013).

El Premi Estela d’Honor va ser per a la pintora alteana Joana Francés, per la seua aportació a la pintura contemporània. Els seus familiars no van poder assistir, però van enviar un vídeo d’agraïment.

Fotos de MP | NLV