La Trobada dels 'Castelló', ara fa 20 anys

Ara fa 20 anys, durant el cap de setmana del 21 i 22 d'octubre, una nombrosa representació de les localitats que comparteixen el topònim 'Castelló' celebrava la 1a Trobada Cívica i Cultural dels 'Castelló', a Castelló de la Ribera. Participaren persones i entitats de Castelló (de la Ribera), Castelló de Rugat, Castelló de la Plana, Castelló d'Empúries, Castelló de Farfanya i Castellonet de la Conquesta en una jornada promoguda per l'Associació Síndic Pere Calp de Castelló de la Ribera.

La iniciativa prenia forma dos anys després que el Consell de la Generalitat, amb Eduardo Zaplana com a nou president, s'aplanara i es retirara del pleit que va iniciar l'anomenat Col·lectiu de Veïns Pro-Referèndum, defensats per l'advocat d'ultradreta Garcia Sentandreu. Amb aquest aplanament, el Tribunal Superior de Justícia va haver de donar la raó a la part demandant sense entrar en el fons de l'assumpte i la localitat de la Ribera va recuperar la forma toponímica i en castellà "Villanueva de Castellón".

La trobada va servir per fer un intercanvi cultural amb els diferents 'Castelló' i per fer costat a la proposta del topònim 'Castelló de la Ribera'.

 

⇒ AGERMANA'T A LA VEU

Fotos de NLV