Concentració en memòria de Guillem Agulló a Burjassot en el 28è aniversari del seu assassinat

Els assistents a l'acte, convocat per l'Associació Cultural Bassot, Acció Antifeixista València i Arran, han desplegat una pancarta davant de les portes de l'Ajuntament de la localitat amb el lema «Guillem, la teua lluita a les nostres mans» i han llegit un manifest en què han reivindicat la memòria d'Agulló i de «tots els que l'han precedit» i han reclamat que el seu testimoni es conega «per tot arreu« i que «continue la lluita antifeixista» fins «aconseguir un país lliure de persones lliures». «Guillem, la teua família i la teua lluita és la nostra», han expressat.

La portaveu d'Arran, Núria Martí, ha defensat que el futur «es lluita en el present» i «no desistirem fins que guanyem». «li ho devem a Guillem, a la família Agulló Salvador i a totes aquelles que tants aprenentatges ens han transmès», ha afegit.

Així mateix, han denunciat que, a dia de hui«continuen havent detencions per fer acudits i per cantar cançons» i que «vivim en una societat injusta mentre els poderosos continuen robant i retallant drets».

Després de la lectura del manifest, els assistents han iniciat una marxa per diversos carrers de la localitat.

Durant aquest cap de setmana s'han celebrat altres concentracions i s'han dut a terme accions en record de Guillem. Aquest dissabte, diversos col·lectius van desplegar una pancarta en els antics jutjats de Castelló amb el lema «Guillem Agulló. Ni oblit ni perdó», que va ser retirada poc després per la policia.

Fotos de Mathias Rodríguez