Barxeta es mobilitza contra l'abocador

La Plataforma en Contra de l’Abocador de Barxeta (PCAB) convoca una manifestació per al proper divendres 26 de juliol en contra de la instal·lació de l’abocador i després que l’empresa haja dut a terme un Pla de Participació Ciutadana

per Plataforma en Contra de l'Abocador de Barxeta

Territori

Barxeta es mobilitza contra l'abocador
Barxeta es mobilitza contra l'abocador

La manifestació es convoca a les 20h en la rodona situada entre Llocnou i Barxeta, camí d’ El Genovès i convidem les associacions de defensa del territori, agrícoles, sindicals, polítiques i ciutadanes en general a afegir-se a la convocatòria. No podem consentir que els pobles menuts de l’interior siguen els abocadors de les grans urbs.

Des de la Plataforma volem palesar la nostra disconformitat amb la manera d’actuar de l’empresa promotora de la Planta de Residus, que va presentar el Pla de Participació Ciutadana pocs dies després de la constitució dels nous ajuntaments amb una clara intenció de fer que es reprenga l’expedient durant els mesos d’estiu.

Des de la Plataforma en Contra de l’Abocador de Barxeta rebutgem frontalment la Declaració d’Interès Comunitari. No pot haver interès comunitari en una infraestructura que posa en perill la qualitat dels aqüífers i la biodiversitat del riu Barxeta, el llit del qual està protegit. A més a més denunciem que el Pla de Participació Ciutadana s’ha fet de forma capciosa i tendenciosa, amb un seguit de qüestions mal definides que de cap manera poden donar una idea ajustada de la percepció que els veïns tenen del terme i de la proposta de la Planta de Residus. Per aquest motiu la setmana passada presentarem 2204 al·legacions al Pla on acusaven, entre d’altres, de falta de transparència a l’empresa promotora.

El Pla de Participació Ciutadana és un pas obligatori per a poder dur a terme l’Estudi d’Integració Paisatgística (EIP), un dels requisits que la normativa exigeix per a assolir la Declaració d’Interès Comunitari.

Recordem que la Planta de Residus compta amb el rebuig dels ajuntaments de Llocnou, Barxeta i El Genovès, a més del COR (Consorci de Residus) i la nostra Plataforma, formada per diverses entitats.