La Plaça del Llibre de Castelló homenatja Llorenç Giménez amb un festival de narració oral

per La Plaça del Llibre

Llengua

La Plaça del Llibre de Castelló celebrarà un homenatge al contacontes i mestre Llorenç Giménez, referent de la cultura, que va morir a finals del mes d’agost. Així, com a part de la seua programació, l’encontre literari –que omplirà de literatura la ciutat del 24 al 27 d’octubre─ comptarà amb un festival de narració oral on es rendirà tribut a una de les figures de més rellevància en aquest àmbit al nostre territori.

L’esdeveniment tindrà lloc el diumenge 27 d’octubre a la plaça de Santa Clara i hi participaran narradors valencians com Carles Cano, Domingo Chinchilla, Felip Kervarec, Valentí Piñot, Miquel Prades i Rosabel Canós; així com la catalana Jordina Biosa i la balear Caterina Valriu. Des de les 12 hores aquests professionals de la paraula compartiran relats, contes i rondalles amb l’audiència allà congregada.

Gran recuperador del patrimoni oral i popular valencià, Giménez és considerat un dels principals responsables de la difusió de la figura del rondallaire en tot el territori valencià. Des de finals dels 90, es va dedicar a desenvolupar l’ofici de contacontes en escoles i activitats culturals, a més de col·laborar en diferents programes de ràdio i televisió. A més, és autor de llibres infantils com El fantasma dels Ulls Blaus (Tàndem), Els contes del Sambòrik (Perifèric Edicions) o Més contes, per favor (Bromera). Al llarg de la seua trajectòria va rebre guardons com l’Empar de Lanuza de literatura infantil, el de la Crítica Serra d’Or de literatura infantil i juvenil i el de l’Associació de Biblioteques Valencianes. Nascut a Alfafar l’any 1954, va ser un dels fundadors de l’Escola Gavina.

Sobre la Plaça del Llibre

Al llarg dels darrers anys, la Plaça del Llibre s’ha establit com un dels esdeveniments principals de la literatura escrita en valencià i actua també com a punt de trobada per a amants de la lectura en València i Alacant. En 2019 Castelló se suma també a la celebració de la paraula amb la primera Plaça, on les editorials seran les grans protagonistes. L’esdeveniment inclourà també un festival literari en la programació. Durant les diferents cites de la Plaça, els visitants no solament podran descobrir nous títols per a omplir les prestatgeries, sinó que també podran gaudir d’activitats complementàries com presentacions, actuacions musicals, taules redones, trobades amb autors i espectacles infantils.

La Plaça del Llibre