La Casa Verda es mobilitza per la selva amb la campanya de recollida de mòbils usats

Acció Ecologista - Agró se suma al repte de 'Mobilitza't per la selva', una iniciativa impulsada per l'Institut Jane Godall

per Acció Ecologista - Agró

Societat

| Ryan Finnie

A l’Estat espanyol tenim actualment més de 50 milions de línies de telèfons mòbils per a poc més de 47 milions d’habitants. A este impressionant nombre de terminals cal afegir els mòbils antics, que han sigut reemplaçats i la tassa de reciclatge dels quals no arriba al 10%. Arreu del Planeta, hi ha més de 7.000 milions de mòbils en ús, fet que provoca una gran demanda de minerals claus per a la seua fabricació. Este és el cas, per exemple, del coltan.

L’explotació d’este i altres valuosos minerals, utilitzats per a la fabricació dels nostres mòbils, ordinadors i consoles, provoca enfrontaments i milers de víctimes i refugiats a la República Democràtica del Congo. Per a satisfer la nostra creixent demanda, la mineria il·legal empra mà d’obra semi-esclavitzada, a més a més de destruir els hàbitats de moltes espècies com els ximpanzés i els goril·les, en greu perill ja per la caça furtiva i la desforestació.

Una manera d’ajudar a disminuir la demanda de coltan és reutilitzar, reciclar i generar recursos amb mòbils en desús, per a així protegir estos ecosistemes i els seus habitants. Este és el repte de “Mobilitza’t per la selva”, una iniciativa impulsada per l’Institut Jane Goodall Espanya des del seu programa d’educació ambiental Arrels i Brots (Roots&Shoots).

Esta campanya ens proposa en primer lloc allargar la vida útil dels nostres mòbils i, a més a més, ens oferix una forma fàcil i gratuïta d’aportar telèfons en desús, en funcionament o no. L’objectiu és reutilitzar terminals per a reduir la insostenible demanda dels seus components. També poder reciclar elements útils i disposar adequadament dels materials tòxics, evitant així la contaminació del medi.

Amb esta campanya també es pretén recaptar fons per a programes d’educació, conservació i desenvolupament a l’Àfrica. Per exemple, per al Centre de Recuperació de Ximpanzés de Tchimpounga que gestiona l’Institut Jane Goodall a la República Democràtica del Congo. Els fons també es destinen a projectes de reforestació i conservació de ximpanzés al Senegal i a projectes educatius per a nens i nenes a la República Democràtica del Congo.

Si vols col·laborar amb la campanya “Mobilitza’t per la selva” aportant el teu antic mòbil, pots portar-lo a la Casa Verda (C/Portal de Valldigna, Núm. 15, baix), la seu d’Acció Ecologista-Agró a la ciutat de València. Concretament, de dilluns a dimarts, de 10:00 a 16:00 hores. Això sí, ho has de fer abans del dijous 28 de novembre. Tots els telèfons que arrepleguem seran donats a l’Institut Jane Goodall Espanya pels companys de Jóvenes Linces, que estan arreplegant mòbils per diferents punts de la Península Ibèrica. Mobilitza’t per la selva! Dóna els teus antics mòbils!

Acció Ecologista - Agró