Intersindical exigeix al Consell una negociació col·lectiva sense exclusions ni discriminacions

Delegades i delegats sindicals de FSES (ANPE i SATSE) i Intersindical Valenciana es concentraven el Palau de la Generalitat Valenciana per denunciar la seua exclusió de la Mesa General de Negociació

per Intersindical Valenciana

Societat

Aquests dos sindicats són els més votats i el tercer i cinqué en delegades i delegats amb 184 i 131 respectivament. Açò suposa que la majoria de les treballadores i treballadors de la Generalitat no estaran representats en la negociació de les seues condicions laborals.

Intersindical Valenciana i FSES s’han reunit al Palau amb alts càrrecs del Consell als quals els han traslladat la seua exigència de trobar una solució per articular una negociació col·lectiva inclusiva que proporcione legitimitat democràtica a qualsevol acord en matèria de drets de personal laboral, funcionari i estatutari que es puga arribar en aquest àmbit. Una solució que passa per garantir la presència de FSES i Intersindical Valenciana. A més, Intersindical Valenciana s’ha reunit amb la consellera Bravo a la qual li ha traslladat la mateixa exigència.

Intersindical Valenciana valora negativament les dues reunions en mantindre el Botànic una posició inamovible respecte a la composició de la Mesa General de Negociació. A pesar que CCOO, UGT i CSIF només representen el 41% de les persones que van votar en les passades eleccions sindicals i que, des de l’entrada en vigor de l’EBEP en 2007, tots dos sindicats han format part de la MGNI amb els mateixos requisits que ara se’ls exigeix per excloure’ls. Durant 12 anys no hi ha hagut cap problema per estar presents i ara, per efectes d’una sentència discutible del TS sobre una altra administració, s’exclou als dos sindicats més representatius.

Intersindical Valenciana recorrerà la composició de la MGNI i tots els acords que afecten el personal funcionari i estatutari de la GVA, en considerar que aquesta manca de legitimitat i convocarà noves mobilitzacions en defensa de la llibertat sindical i de la millora de les condicions laborals del personal que hi treballa. La propera serà divendres 15 de novembre, a les 11 hores, al Palau de la Generalitat.

Intersindical Valenciana