'Art i política', taula rodona a La Repartidora de Benimaclet

Tindrà lloc el pròxim dijous 14 de novembre a les 19h

per La Repartidora

Societat

Col·loqui sobre art i política amb tres artistes a qui admirem i que ens estimem moltíssim pel seu compromís amb els moviments socials: Anaïs Florin, Elías Taño i Ubeefe.

Anaïs Florin ha treballat per a Per l’Horta, la Plataforma NO a la ZAL, les Falles Populars i Combatives de València; la seua producció personal també és extensa. Els seus projectes se centren en l’àmbit de la intervenció efímera en espais urbans, així com pràctiques col·laboratives amb el fi de generar nous relats, sovint relacionats amb la memòria col·lectiva subalterna.
Darrerament ha autoeditat junt amb Alba Herrero el llibre Ara vindran les màquines. Relats subalterns de la València Sud. Un projecte que pretén rescatar la història subalterna del relat principal lligat a la construcció del Pla Sud (nou llit del Túria), a través de les persones que patiren els seus efectes al territori del municipi de València i mitjançant l’ús de mapes, arxius domèstics i la memòria de les persones que van viure aquests esdeveniments en primera persona.

Elías Taño dissenya, il·lustra, pinta, dibuixa. Ja siguen llibres, cartells, samarretes, parxes o murals, sovint amb un contingut crític i evidenciador dels relats amagats per allò hegemònic. Sempre proper als moviments socials, forma part de l’equip de La Miliciana Serigrafia i de la companyia de teatre militant A Tiro Hecho junt amb Carla Chillida i altres actrius, ballarines i creadores.
Alguns dels seus murals -amb contigut referent a la llibertat de les preses polítiques, incloent-hi els joves d’Altsasu- han estat censurats tant per les pròpies institucions que els havien encomanat (ajuntaments de València i Sagunt) com per grups d’ultradreta (València).
Combina el treball per a institucions públiques o ens privats amb la producció per a moviments socials, tant de la ciutat de València com d’altres indrets de l’estat, d’Europa i d’Amèrica Llatina.

Carles Vercher, també conegut con Ubeefe, il·lustra i dissenya cartells, roba i llibres, i també projecta processos d’elaboració tèxtil ètica per estampar-hi els seus dissenys.

Compromés amb els moviments socials del País Valencià, els hi ha elaborat logos, dissenys de samarretes, llibres o dissenys de discos.

La seua feina se centra especialment en el disseny per a estampació sobre tèxtil, i gestiona una línia de roba ètica i sostenible. Treballa exhaustivament perquè els processos d’elaboració de la seua roba siguen com més locals, ecològics i justos amb les treballadores possible, i per posar en contacte persones que vulguen treballar-hi també d’aquesta manera.

La Repartidora