Intersindical Valenciana condemna el colp d’estat a Bolívia

per Intersindical Valenciana

Societat

Intersindical Valenciana condemna el colp d’estat que ha tingut lloc aquest diumenge, 10 de novembre de 2019, contra el president de Bolívia, Evo Morales, elegit legítimament pel poble bolivià.

Bolívia, durant els 14 anys del seu govern, ha tingut un període d’estabilitat política, creixement econòmic, reducció de les desigualtats i la pobresa i millores dels indicadors socioeconòmics amb un augment important de l’PIB.

El president Evo Morales ha estat forçat a renunciar a la presidència de Bolívia un cop havia proposat realitzar noves eleccions. Les forces colpistes han impedit que es poguera presentar a la reelecció i han pres el poder per vies autoritàries atacant greument la sobirania popular, en un context d’avanç del neoliberalisme i de restauració conservadora, amb el suport de governs i organismes estrangers.

Finalment, Intersindical Valenciana repudia el colp d’estat i es solidaritza i dóna suport al poble de Bolívia que travessa una situació molt complicada en la seva lluita contra l’imperialisme i en defensa de l’estat plurinacional democràtic de dret.

colp_destat_a_Bolívia.pdf

Intersindical Valenciana