Escola Valenciana felicita Tudi Torró, nova acadèmica de l’AVL per a cobrir la vacant de Carme Miquel

per Escola Valenciana

Llengua

La pedagoga, mestra i filòloga Maria Virtuts –Tudi– Torró Ferrero (Ontinyent, 1955) ha estat triada com a nova acadèmica de l’AVL en substitució de Carme Miquel, que va faltat el darrer mes de juny. L’acadèmica i professora de la Universitat d’Alacant Maribel Guardiola va presentar la seua candidatura davant el ple de l’AVL.

La trajectòria professional de Tudi Torró ha estat sempre relacionada amb el món de l’ensenyament. Torró ha ocupat càrrecs a la UA i a la Conselleria d’Educació, on va ser directora territorial d’Alacant fins a la seua jubilació enguany.

Escola Valenciana li va atorgar en 2009 el Guardó a la Trajectòria Individual en la VI Nit d’Escola Valenciana a Calp, la Marina Alta. Des d’Escola Valenciana felicitem l’acadèmica Tudi Torró, “una de les veus més compromeses en la promoció dels programes educatius més òptims, els d’ensenyament en valencià”, ha expressat Natxo Badenes. Torró va ser impulsora i pionera del naixement de les línies en valencià i ha estat assessora la Comissió d’Educació d’Escola Valenciana i membre de la Unitat per a l’Educació Multilingüe, creada per Escola valenciana i la Universitat d’Alacant.

Escola Valenciana