Colla Verda: Plantació de flora dunar al Port de Sagunt

La Colla Verda treballa de valent des de fa anys per a reforçar i diversificar la flora dunar de la platja del Pantalà

per Acció Ecologista - Agró

Territori

Les dunes, a més a més de ser un meravellós oasi de biodiversitat entre la terra i la mar, són la principal protecció natural que tenen les platges contra l’erosió litoral. Per això, la Colla Verda de Sagunt centrarà esta tardor les seues activitats a millorar i conservar els ecosistemes dunars de la capital del Camp de Morvedre.

Amb este objectiu el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró ha convocat tres plantacions a la vora de la mar amb la col·laboració del Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal (CIEF) de la Generalitat Valenciana. La segona plantació serà el pròxim dissabte 23 de novembre, a les 10:30 hores, a la platja del Pantalà del Port de Sagunt.

A diferència d’altres platges saguntines, la del Pantalà, a l’estar ubicada al nord del port industrial, acumula sediments i va en augment. Per això té tanta arena i unes dunes relativament grans. Però, la vegetació dunar d’esta platja, on este estiu ha nidificat per primera vegada el corriol camanegre (Charadrius alexandrinus), encara té prou marge de millora.

Per això, la Colla Verda treballa de valent des de fa anys per a reforçar i diversificar la flora dunar d’esta platja. I, pam a pam, ho estem aconseguint, com ho demostra la nidificació del corriol camanegre.

Si vols ajudar-nos a continuar pintant de verd la platja del Pantalà, només has de contactar amb la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró. Per a fer-ho, envia un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com. El punt de trobada per als participants en esta plantació de flora dunar serà el bar La Lonja. T’esperem!

Acció Ecologista - Agró