Més de 600 persones planten més de 14.000 bellotes en Les Moles

Participació massiva en esta marxa convocada en defensa d’este paratge natural de Paterna amenaçat per la multinacional Intu

per Acció Ecologista - Agró

Territori

La Coordinadora per a la Protecció de Les Moles, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró, es va veure completament desbordada el passat dissabte, 16 de novembre, per l’assistència massiva a la marxa reivindicativa convocada en defensa d’este paratge natural de Paterna (Horta Oest, València). Esta excursió, organitzada en el marc d’unes jornades de Ca Revolta sobre Emergència Climàtica, va congregar a més de 600 participants, que van plantar més de 14.000 bellotes de carrasca (Quercus ilex), roure valencià (Quercus faginea) i coscoll (Quercus Coccífera).

Durant la marxa, a més a més de bellotes, també es van plantar llavors de margalló (Chamaerops humilis) i llentiscle (Pistacia lentiscus). Esta cita reivindicativa, organitzada amb la col·laboració de l’Aliança per l’Emergència Climàtica, pretenia donar a conéixer Les Moles a totes les persones de la ciutat de València i de la seua àrea metropolitana que fins ara no coneixien este paratge natural de Paterna (Horta Oest, València).

Per a la Coordinadora per a la Protecció de Les Moles l’èxit de la convocatòria és un missatge clar a l’administració valenciana: “La ciutadania vol que es protegisca este pulmó verd de l’àrea metropolitana i rebutja que Intu Mediterrani destruïsca el comerç local, augmente l’atur i sature la CV-35 amb més de 6 milions de cotxes més. Estem molt satisfets amb la campanya que hem realitzat perquè la resposta ha sigut massiva, tant en els vídeos que hem rebut com en la quantitat d’organitzacions de tota classe que han mostrat la seua solidaritat amb la causa de la protecció de Les Moles”.

Per a l’organització, 30.000 tones de CO2 a l’any, més de 6 milions de cotxes més circulant per la CV-35 (dades de la mateixa empresa), la destrucció del teixit comercial de la comarca i l’augment de l’atur que suposaria l’obertura del projecte de la transnacional estrangera, no hauria de despertar cap dubte en les administracions públiques. “El missatge de la marxa és molt clar: els ciutadans i ciutadanes de l’Horta volen que es recórrega la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) i que les administracions públiques esgoten tots els recursos legals per a expulsar de terres valencianes a esta empresa, amb seu en paradís fiscal, que no ens aportaria res més que desgràcies”.

Des de la Coordinadora, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró, també exhortem al Consell a assumir la iniciativa en el disseny del territori i basar el disseny territorial en els principis de respecte al medi ambient i reducció de les emissions de CO2 que preveu la declaració d’Emergència Climàtica signada pel Govern valencià l’estiu passat.

La marxa de la Coordinadora, que ha comptat amb la participació de l’historiador Paco Martínez, l’activista i defensor de Les Moles Vicent Navarro i el botànic Aurelio Peña, ha conclòs amb un menjar per a més de 200 persones en la Granja Júlia, centre que treballa amb joves en perill d’exclusió del barri de La Coma i que col·labora activament en la defensa del paratge natural de Les Moles.

Acció Ecologista - Agró