I Jornada de Col·lectius per la Defensa de la Sanitat Pública del País Valencià

Línies de reivindicacions comunes a traslladar al govern

per Plataforma en defensa de la sanitat pública de la Ribera, Plataforma en defensa de la sanitat pública de la Marina Alta, Marea Blanca País Valencià Comarques del Sud, Plataforma en defensa de la sanitat pública de Baix Vinalopó

Societat

Font: Marina Plaza

La Xara, 26 octubre 2019

Recuperar la gestió de la sanitat i els drets ciutadans suposa tornar a posar el públic en primer pla com a garantia de la solidaritat i la justícia social que ha de presidir una societat compromesa amb el bé comú i la lluita contra les desigualtats.

Impulsar en el debat social la importància del públic, i en concret de la Sanitat Pública, com a eina i garantia de cohesió social i d'equitat serà un objectiu primordial dels nostres col·lectius al qual ens comprometem públicament.

Com a mostra d'això hem acordat recollir els punts següents com a expressió de la voluntat unitària d'aquesta trobada:
 

• L'Atenció Primària com a centre del sistema públic de salut amb finançament adequat aconseguint com a mínim un 20% del pressupost i augmentar la seua capacitat resolutiva.

• Reducció de les llistes d’espera com a element fonamental d’equitat.

• La denúncia per part del Govern de l'infrafinançament del País Valencià i la realització d'una Auditoria Ciutadana del Deute.

• Fer efectiva la Participació Ciutadana a partir dels Consells de Salut Bàsics, incloent la seua formació en els acords de gestió de 2020.

• Revertir les privatitzacions, concessions i externalitzacions: Complir amb el compromís de la reversió immediata del Departament de Dénia per incompliment de contracte, així com la recuperació al sistema públic de l'Hospital de Torrevella acabada la concessió, i la dels serveis com ressonàncies magnètiques.

• Augmentar els pressupostos de la sanitat pública al 7,5% del PIB.

• Desplegament de Polítiques de Salut en totes les polítiques per a disminuir desigualtats.

• Derogación de la Llei 15/97.

• Seguir millorant la transparència: desagregar les dades en salut i serveis de salut per departaments.

Els col·lectius i organitzacions signants d'aquest document considerem que per aconseguir els objectius assenyalats és imprescindible una mobilització important i perseverant de la ciutadania, pel que animem a totes les persones que llegeixen el present manifest que s'uneixen a tots els actes que es convoquen en defensa de la sanitat pública y a todas las organizaciones ciudadanas a que se adhieran a este manifiesto.

Plataforma en defensa de la sanitat pública de la Ribera
Plataforma en defensa de la sanitat pública de la Marina Alta
Plataforma en defensa de la sanitat pública de Baix Vinalopó
ACDESA PV
SVMFiC
AVUSAN
Marea Blanca País Valencià Comarques del Sud