La lluerna morada, un conte infantil il·lustrat que pretén fomentar la diversitat i la inclusió

La lluerna morada serà realitat si aconsegueix l'objectiu mínim en la campanya de micromecenatge

per La Repartidora

Societat, Llengua

La Lluerna Morada és un àlbum il·lustrat, escrit per Ricard Gozálvez i il·lustrat per Ube Efe. Amb ell l’editorial Caliu s’endinsa en en el món de la literatura infantil amb la col·lecció Xicalla. Ara mateix es troba en ple procés de micromecenatge per tal d'aconseguir el finançament mínim per a fer-se realitat.

Este és un conte que pretén visibilitzar la diversitat des de la inclusió i mostrar la necessitat d’aprendre a ser i estar d’una altra forma en les relacions i en el joc.

Parlant de la diversitat que trobem en els grups d’animals. Apostant per la defensa del dret a ser diferents i a viure dignament. Rescatant una premissa de la inclusió: no és el diferent qui ha de canviar sinó nosaltres.

I per això, és necessari aprendre a relacionar-nos d’altres maneres respectat els ritmes i les necessitats col·lectives i individuals.

El conte va dirigit a xiquetes i xiquets de 4 a 8 anys. Però també pot ser contat abans, entenent el conte com una eina educativa, com a punt de trobada, com a construcció de relat i com a espai de cura i intimitat. També cal destacar que la tipografia que hem utilitzat ajuda els xiquets i les xiquetes amb dislèxia a llegir el conte.

Va acompanyat d’un material didàctic per a jugar i investigar amb ell, fomentant el joc inclusiu, col·lectiu i participatiu, des de la investigació, la creació i la relació amb l’entorn.

Per a participar en la campanya de micromecenatge, punxeu en el següent enllaç: La lluerna morada

La Repartidora