El micromecenatge de Les Moles aconseguix els 3.000 euros de la campanya 15 dies abans de la seua finalització

Amb les aportacions extra que es puguen aconseguir la Coordinadora plantejaran la realització de més activitats

per Acció Ecologista - Agró

Territori

El passat mes de novembre, la Coordinadora per la Protecció de Les Moles, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró, va llançar un micromecenatge per a fer front a les despeses de la campanya destinada a sensibilitzar a la ciutadania i pressionar a les institucions de la necessitat de protegir este espai natural de Paterna (Horta Oest, València). El micromecenatge tenia 40 dies per a aconseguir els 3.000 euros de la campanya. Però, els hem recaptat en només 25 dies. Així que ara, amb les aportacions extra que es puguen aconseguir, la Coordinadora plantejaran la realització de més activitats.

L’objectiu de la campanya era aconseguir 3.000 euros per a la realització de vídeos explicatius dels valors mediambientals de Les Moles, així com de l’afecció negativa al comerç de proximitat i la vida en els nuclis urbans dels pobles de la comarca, l’augment de l’atur, la precarietat laboral, l’increment de la contaminació i la saturació de vials que comportaria la construcció del megacentre comercial Intu Mediterrani.

Amb estos vídeos també es pretén promoure els usos actuals de Les Moles. Este és el cas del crossfit, el running, el BTT, el senderisme o el passeig de mascotes. Tots ells ja apareixien en el Pla d’Usos que la Coordinadora per la Protecció de Les Moles va realitzar amb la col·laboració d’associacions de tota classe del municipi de Paterna (Horta Oest, València). De fet, la Coordinadora ha afegit una recompensa al micromecenatge per a les organitzacions que vulguen aparéixer en els crèdits dels vídeos que s’editen i, així, afermar el seu compromís amb Les Moles, el comerç i l’economia de la comarca.

La Coordinadora destaca també l’èxit de la campanya de vídeos en els quals van participar ciutadans i ciutadanes anònims, personatges destacats de la cultura valenciana i polítics de diferent color, des de l’alcalde de València, Joan Ribó, fins a dos regidors del PSPV-PSOE, passant per diverses diputades d’Unides Podem. En els vídeos s’insta al Consell a recórrer la sentència de Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) i fer passos efectius en la protecció del paratge natural de Les Moles.

En alguns dels vídeos, a més a més, es recorda la recent signatura de la Declaració d’Emergència Climàtica per part de la Generalitat Valenciana i s’exigix que esta declaració no quede en paper mullat, en clara al·lusió a la impermeabilització del territori i l’augment d’emissions de CO2 per l’ús de l’automòbil que suposaria el projecte de la transnacional estrangera Intu. També es fa referència a l’increment de l’atur que suposaria. Segons un estudi de la Universitat de València (UV), per cada lloc de treball que es generara en el centre comercial d’Intu es destruirien dos en el comerç de proximitat i en els centres comercials ja existents.

Per a la Coordinadora, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró, el suport popular rebut, tant en la campanya de micromecenatge com en la bellotada del passat 16 de novembre i en la realització dels vídeos (hem rebut més de 200) per part de ciutadans i ciutadanes preocupades pel futur de la comarca, haurien de servir perquè l’administració autonòmica prenga cartes en l’assumpte i tombe definitivament el projecte exclusivament especulatiu de la multinacional britànica Intu. Multinacional que paga la pena recordar que té la seua seu social a Luxemburg i per tant no aportaria cap riquesa al País Valencià ni a la comarca de L’Horta.

Acció Ecologista - Agró