El Centre Ovidi Montllor enceta un cicle d’exposicions amb una mostra sobre les dones artistes oblidades

Aquesta iniciativa arriba de la mà de l’Ajuntament d’Alcoi i la Càtedra d’Art Contemporani Antoni Miró

per Acció Cultural del País Valencià

Societat

La primera mostra, Dones artistesoblidades per la història, s’inaugurà el passat 3 de desembre i comptà amb la presència de l’artista Isabel Jover i l’assistència d’un públic ben nombrós. Les obres de l’exposició són de pintura acrílica i oli sobre fusta. Les artistes escollides representen una part aleatòria de tantes i tantes altres dones artistes.

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, la seua ciutat natal, Isabel Jover amplia els estudis a Londres, Amsterdam i Brussel·les, on s’estableix durant sis anys, i obté diversos premis i distincions, com ara el Diploma i la Medalla del Consell Europeu d’Art i Estètica. Més tard es trasllada a Taipei, on durant un any i mig practica tècniques de pintura xinesa i pintura zen.

Ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives arreu del món, i en diverses biennals i simposis internacionals d’art contemporani. Actualment, ha fet una sèrie de retrats de dones artistes de diferents èpoques i països, totes relacionades amb les arts plàstiques, la música o l’escriptura, injustament oblidades pels historiadors del seu temps malgrat la qualitat de la seva obra i malgrat haver gaudit, en molts casos, del reconeixement dels seus contemporanis.

Acció Cultural del País Valencià