Art compromés als carrers de Betxí

Aquest any han participat 8 artistes i s’han realitzat 7 murals: Soledad Bravo, Seyer155, Juanito ternura, Janavi, Xavi Cabedo, Silvia Casas, Eloi Pallarés, PauMart

per Noves Sendes

Societat

El mes d’octubre de 2019 va tindre lloc a l’avinguda Joaquim Dualde, la segona intervenció del B.A.C., organitzada per l’Associació Art Compromés de Betxí i finançat, en part, per les ajudes d’Activem Betxí 2019 convocades per la Fundació Novessendes i l’Ajuntament de Betxí.

El festival d’enguany ha estat més participatiu i més reivindicatiu, segons ens conten membres de l’associació «Betxí Art Compromés vol un art crític, vol obrir els ulls a la problemàtica social actual, creiem que l’art ha de denunciar les injustícies, per això, a les i els artistes participants els vam donar un llistat (obert a idees pròpies dels artistes) de temes amb problemes actuals a escollir».

Els temes que escollits i que plasmats als murals han estat: Invitació a la lectura; Aturar el canvi climàtic; No al «menjar basura», protecció dels drets de les persones consumidores; No a la guerra, sí a la pau; Ecologia: marina, riu net, pol·lució ambiental, residus urbans i agrícoles; Pobres taronges i llauradors pobres.

Aquest any han participat 8 artistes i s’han realitzat 7 murals: Soledad Bravo, Seyer155, Juanito ternura, Janavi, Xavi Cabedo, Silvia Casas, Eloi Pallarés, PauMart. Dels quals, Soledad, Silvia, Eloi i Paula, era la primera vegada que realitzaven un mural, el BAC els ha donat tota la confiança i tot el suport necessari perquè puguen desenvolupar la seua creativitat.

També han participat 6 poetes, inspirant-se, amb els murals realitzats pels i les artistes, o realitzant les seues pròpies creacions, però tothom mogut per reivindicar la problemàtica social i fomentar la cultura. Les poetes que han intervingut a l’edició de 2019 han sigut: Carmen Frach, Vicent Nebot, Natalia Viana, Tive (Miguel Hernandez), J. Rafael Mesado, Carla M. Grifo.

Noves Sendes