Colla Verda: Plantació dunar a la platja de Corinto

Ajuda’ns a protegir el litoral de les Cases de Queralt

per Acció Ecologista - Agró

Territori

Les dunes, a més a més de ser un meravellós oasi de biodiversitat entre la terra i la mar, són la principal protecció natural que tenen les platges contra l’erosió litoral. Per això, la Colla Verda de Sagunt ha centrat esta tardor les seues activitats a millorar i conservar els ecosistemes dunars de la capital del Camp de Morvedre.

Amb este objectiu el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró ha convocat dues plantacions a la vora de la mar amb la col·laboració del Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal (CIEF) de la Generalitat Valenciana. La primera va ser en octubre a la platja d’Almardà i la segona a la platja del Port de Sagunt el passat mes de novembre.

La tercera i última plantació dunar de la tardor serà a la platja de Corinto-Malva-rosa. Concretament, el pròxim dissabte 14 de desembre, a les 10.30 hores, quan la Colla Verda t’espera per a pintar de verd la platja de les Cases de Queralt. L’any passat ens vam estrenar en este racó del litoral saguntí, tan castigat per l’erosió litoral. I, per ara, ja hem aconseguit augmentar la seua biodiversitat i millorar així la conservació d’esta platja d’arena i pedra.

Si vols participar en este voluntariat, només has de contactar amb la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró. Per a fer-ho, envia un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com. El punt de trobada per a esta plantació de flora dunar serà La Casa Penya, el centre d’educació ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara. T’esperem!

Acció Ecologista - Agró