Jornada de neteja a l’Alt de Cerverola

Presentem el voluntariat del Paisatge Protegit Belcaire-Palància

per Acció Ecologista - Agró

Territori

El passat diumenge, 15 de desembre, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre va organitzar la primera acció del voluntariat del Paisatge Protegit Belcaire-Palància. La cita va reunir a una vintena de participants i va consistir a netejar l’entorn de l’Alt de Cerverola, que amb els seus 480 metres és el pic més alt del terme municipal de Sagunt. A més a més de la neteja, vam aprofitar l’activitat per a presentar este nou projecte de voluntariat mediambiental, amb el qual volem col·laborar en la conservació de les nostres muntanyes. De Calderona a Espadà, Paisatge Protegit ja!

El Paisatge Protegit de les Muntanyes del Palància-Belcaire és una reivindicació d’Acció Ecologista-Agró que compta amb el suport de 13 ajuntaments. Ocuparia 13.151 hectàrees entre les províncies de València i Castelló. Concretament, es troba delimitat pel Riu Palància a l’oest, pel Parc Natural de la Serra d’Espadà i el Riu Belcaire al nord, pel Parc Natural de la Serra Calderona al sud i per la plana litoral a l’est, on també trobem l’aiguamoll Ramsar de la Marjal d’Almenara.

Actualment, este Paisatge Protegit està pendent de tramitació per part de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, que ja disposa de tota la documentació necessària per a la seua declaració. Mentre hi arriba, des del col·lectiu comarcal d’AE-Agró Camp de Morvedre volem donar a conéixer este espai natural i aprofitar l’experiència de la nostra associació per a col·laborar en la seua conservació.

Amb estos objectius naix el voluntariat del Paisatge Protegit Belcaire-Palància, un nou projecte que vam presentar el passat diumenge, 15 de desembre. Concretament, durant una jornada de neteja en l’entorn de l’Alt de Cerverola, que amb els seus 480 metres és el pic més alt del terme municipal de Sagunt. La cita va reunir a una vintena de voluntaris que, pam a pam, van retirar els residus que van trobar al seu pas.

A més a més de jornades de neteja, el voluntariat del Paisatge Protegit Belcaire-Palància, iniciativa que desenvoluparan socis d’AE-Agró, també realitzarà plantacions de vegetació autòctona, jornades d’eliminació d’espècies exòtiques invasores i activitats de vigilància i prevenció d’incendis forestals. De Calderona a Espadà, Paisatge Protegit ja!

Acció Ecologista - Agró