La Casa Penya obri tots els diumenges del Nadal

Vine i descobrix el centre mediambiental de la Marjal d’Almardà

per Acció Ecologista - Agró

Territori

Com durant la resta de l’any, en Nadal podràs visitar La Casa Penya els diumenges. Concretament, el 22 i el 29 de desembre i el 5 de gener, quan la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) et convidem a vindre, viure i descobrir el centre d’educació ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara. Estes tres visites guiades seran d’11.00 a 13.30 hores i inclouen un passeig per la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà. Per a participar no cal inscripció prèvia. T’esperem per a compartir un Nadal de natura i marjal a La Casa Penya!

El passat diumenge, 15 de desembre, finalitzava la campanya d’activitats de la tardor a La Casa Penya amb una jornada d’observació solar a càrrec de l’astrònom Amadeo Aznar (Astronomía Para Todos). La cita va arrancar amb una xerrada i després vam observar el Sol amb telescopi. Com tots els diumenges, també vam tindre visita guiada al centre d’educació ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara i passeig per la Reserva de Fauna Silvestre de la Finca de Penya.

Este ha sigut el segon diumenge especial de la tardor a La Casa Penya. El primer va ser el passat 17 de novembre. Eixe dia ens va visitar La Niña Cristal amb el seu contacontes infantil Els insectes, que va deixar bocabadats a tots els xiques i xiquetes que van participar en esta activitat al centre d’educació ambiental de la Marjal d’Almardà.

A més a més d’estos dos diumenges especials, esta tardor hem estrenat a La Casa Penya l’audiovisual Camins de l’Aigua. Concretament el dijous 14 de novembre. I el passat dissabte 30 de novembre vam organitzar un taller de pintura al natural amb la Universitat Popular de Sagunt, activitat que va incloure una exposició de quadres de la marjal pintats pels i les alumnes de la Universitat Popular.

Finalment, destacar que La Casa Penya també ha rebut esta tardor la visita dels i les corresponsals del Casal Jove. La cita va ser el dissabte 9 de novembre i durant ella vam descobrir els tresors naturals de la Marjal d’Almardà i vam col·laborar en la seua conservació. Com? Doncs, plantant vegetació aquàtica autòctona en la reserva de la Finca de Penya.

Amb totes estes activitats mediambientals, científiques i artístiques, des de la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró hem volgut apropar La Casa Penya a tota la ciutadania. Tant a adults com a xiquets i adolescents. I, a més a més, col·laborant amb entitats locals com el Casal Jove o la Universitat Popular. Perquè volem que tot el món senta La Casa Penya com seua i la marjal com un tresor a preservar.

Este Nadal volem que més gent vinga, visite i descobrisca La Casa Penya. Per això, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt, obrirem tots els diumenges: el 22 i el 29 de desembre i també el 5 de gener. Estes tres visites guiades seran, com sempre, d’11.00 a 13.30 hores i inclouran un passeig per la Finca de Penya. Per a participar no cal inscripció prèvia. Però, si vols més informació o necessites realitzar qualsevol consulta, pots enviar un correu a visitescasapenya@gmail.com. T’esperem a La Casa Penya per a compartir un Nadal de natura i marjal!

Acció Ecologista - Agró