Plataforma per la Llengua defensa la unitat de la llengua amb la campanya 'Som 10 milions, som una llengua'

per Manel Carceller

Llengua

| Plataforma per la Llengua

Durant molts anys, al País Valencià s'ha intentat utilitzar la riquesa i varietat de la nostra llengua per a justificar nombrosos intents de fragmentació lingüística, negant que el valencià fora el mateix idioma que la llengua catalana, amb l'objectiu de convertir la nostra llengua en un parlar minoritzat, amb una gramàtica sols utilitzada en texts antics.  

La Plataforma per la Llengua està portant a terme la campanya "Som 10 milions, som una llengua" per conscienciar, de forma positiva, del gran abast territorial de la nostra llengua, alhora que demanar signatures per sol·licitar als governs en el nostre domini lingüístic que treballen conjuntament per la llengua comuna i contra la fragmentació lingüística.

Per això, el pròxim diumenge 26 de gener, hi haurà una parada informativa de la Plataforma per la Llengua a la plaça de l'Ajuntament de València, a partir de les 10h, celebrant l'horta amb el símbol de la campanya, la tomata, per la unitat de la llengua.

Durant tot el matí, els veïns i les veïnes de València podran donar el seu suport a les reivindicacions de la campanya. També es podrà adquirir el marxandatge de la iniciativa i participar en un joc que té com a objectiu conèixer quines són les diferents variants de la paraula tomata arreu del territori. Tomàquettomacopomatatomacatomàticdomàtigatomac o tomàtiga,

La Plataforma per la Llengua convida tot el món a vindre, el pròxim diumenge 26 de gener, per a posar-se a prova, fer-se una fotografia amb la tomata gegant i reclamar la unitat de la llengua.