Mor l'escriptor Josep Lluís Peiró

per Manel Arcos

Societat

Josep Lluís Peiró, el passat mes d'octubre de 2019 a Alcoi
Josep Lluís Peiró, el passat mes d'octubre de 2019 a Alcoi | Vicent Luna

Jornada molt trista i colpidora la que vam viure ahir dijous. A la vesprada ens assabentàvem que Josep Lluís Peiró havia faltat a Muro, el seu poble. Hem passat hores difícils i de gran dolor, tot just quan hem fet complir una de les últimes voluntats de Peiró. En pròxims dies, publicarem la seua obra pòstuma, la novel·la La Placeta de les Xiques.

Josep Lluís Peiró i Pérez va nàixer a Muro (El Comtat) l’any 1947. Després d’estudiar Magisteri, va exercir la docència a Alcoi des de 1973 i durant més de trenta-cinc anys. Des de 1990 fins a 1993, es va incorporar al Centre de Professors (CEP) de la capital de l’Alcoià com a assessor tecnicopedagògic de Llengües.

En 1990 va realitzar els vídeos Biografia de Joan Valls i L’eremita urbà sobre la vida i l’obra del poeta alcoià. Va participar en diverses publicacions col·lectives amb la «Unitat didàctica de Joan Valls» per als cicles d’Infantil i Primària. També va elaborar una unitat didàctica sobre Joan Fuster i, a més a més, és autor de nombroses publicacions en diferents mitjans de comunicació i va col·laborar en l’edició dels llibres Joan Fuster des de Sueca: setanta anys de vida i obra, Mirar el passat, Cent anys d’il·lusions i El tren Alcoi-Gandia.

Amb La Placeta de les Xiques, Josep Lluís Peiró i Pérez presenta una novel·la basada en fets reals, amb pinzellades eròtiques i incursions en mons conflictius. Conta la història de Carmesina, una jove argentina que sap el que vol i busca el seu espai, entre les pressions d’una família que no l’escolta i uns amants que no l’entenen. Així, viu una particular recerca de si mateixa que la conduirà a deixar-se dur per diverses experiències de vida en diferents ciutats i ambients, i que la menaran, finalment, a la Placeta de les Xiques d'Alcoi.

Prologada per l'alcoiana Isabel-Clara Simó, qui va faltar el passat 13 de gener, La Placeta de les Xiques eixirà a la llum a principis de febrer.