L'inacabable caos de la Renda Valenciana d'Inclusió

per Marea Roja

Societat

L'inacabable caos de la Renda Valenciana d'Inclusió
L'inacabable caos de la Renda Valenciana d'Inclusió

Una llei, la de la Renda Valenciana d'Inclusió (RVI), que encara que millorava l'anterior, la Renda garantida de ciutadania, va nàixer viciada per una visió de la pobresa com un problema individual de certes persones, va nàixer concebuda com una eina d'inclusió social, gestionada pels serveis socials municipals, quan en realitat hauria de ser una renda econòmica, una renda sense contraprestacions i sense que puga ser utilitzada pels serveis socials com a mecanisme de reeducació de les persones empobrides.

Han passat 21 mesos des de la seua entrada en funcionament, i el caos en la seua gestió no s'acaba, sobretot en aquelles poblacions, com la ciutat d'Alacant, en les quals el govern municipal, de signe polític contrari al govern de la Generalitat, no para de posar pals a les rodes a la seua aplicació. La falta de personal per a agilitzar la seua tramitació és una constant, com podem comprovar en llegir aquesta notícia de la cadena Ser.

Mentrestant, la conselleria no reacciona, i no traspassa la gestió al personal de la conselleria o, si no hi ha un altre remei, a les oficines del Labora. Aquesta situació està generant molta ansietat, molt de dolor i desassossec a les persones que la sol·liciten.

Davant de tot això la gent de l'Assemblea de Persones afectades pel Caos en la RVI, en la qual Marea Rotja Alacant participa, no para de protestar, reivindicar i proposar solucions a curt i mitjà termini. Propostes que s'encaminen cap a la implantació de la Renda Bàsica de les Iguals, model de Renda que considerem la mesura més bona per a afrontar el que ens està ocorrent a molta gent que estem sent expulsades per aquest sistema criminal.

El passat 20 de febrer vam tornar a eixir al carrer i celebràrem una concentració en la plaça de l'Ajuntament d'Alacant, concentració acompanyada d'una roda de premsa per a denunciar el que està ocorrent i per a tornar a plantejar aqueixes mesures que considerem necessàries i imprescindibles.

A continuació el text que es va llegir en la roda de premsa:

Volíem que aquesta roda de premsa fóra un trasllat a l'opinió pública d'una reflexió que en l'assemblea hem tingut sobre com abordar a partir d'ara el treball que estem duent a terme amb la RVI, però els últims esdeveniments ens obliguen a canviar de plans.

Punt 1

Ahir ens vam despertar amb una notícia plena de CINISME I HIPOCRESIA. El Partit Popular i Ciutadans, els que governen en aquesta ciutat però que no ens representen, presentaran una declaració institucional exigint a la Conselleria que acabe amb el bloqueig a la RVI i que pague ràpidament els endarreriments, perquè la gent que l'ha sol·licitat no mereix aquest tracte. Fan això amb tota la descaradura del món quan són ells els principals responsables dels endarreriments en aquesta ciutat.

S'obliden que van ser ells els que van esperar fins a maig de 2019 per a contractar 67 treballadors socials de reforç, a pesar que la Generalitat havia consignat al gener els diners per a la seua contractació. Van iniciar la contractació -quina casualitat!- quan va saltar a l'opinió pública la notícia que en el registre d'aquest ajuntament s'acumulaven en caixes unes 1.600 sol·licituds.

Obliden, a la vegada, que van ser ells els qui van acomiadar a aqueix equip de reforç el passat 31 de desembre amb la promesa de tornar a incorporar-los a la fi de gener, promesa que no han complit encara que des de la Generalitat estiga consignada una quantitat de diners perquè aqueix reforç no siga de 67 persones sinó de 94.

Són, diguem-ho clar, els primers piròmans i ara volen fer-se passar per bombers

Punt 2

Dit això la Conselleria no està exempta de responsabilitat. És la principal responsable perquè seua és la llei i, com ja hem dit en diverses ocasions, aquesta llei no hauria d'haver-se gestionat a través dels ajuntaments, per la qual cosa d'aquelles póls aquests llots. Si s'haguera gestionat des d'oficines comarcals de la generalitat o, encara que a moltes de nosaltres no ens agrade, des de les oficines de Labora, aquesta situació és quasi segur que no hauria ocorregut.

Punt 3

D'altra banda, no entenem que la Conselleria, si vol solucionar aquest embolic, es negue a aplicar el silenci administratiu en tots els casos que ja apareixen en la seua aplicació on-line, perquè d'aquesta forma es resoldrien la majoria dels endarreriments. Quelcom que hem reivindicat amb insistència des de fa mesos i que el mateix Sindic de Greuges ha sol·licitat.

Punt 4

Però el principal problema d'aquesta llei és la filosofia que l'embolica i que dóna nom a aquesta: la “Inclusió social”

Què s'amaga al darrere d'això? S'amaga la visió que el que està ocorrent no és un problema social, en el qual unes poques s'apropien de la riquesa social generada per totes, sinó problemes individuals que tenim algunes persones per a adaptar-nos als temps que corren, i per això hem de revisar els nostres hàbits, reciclar-nos per a inserir-nos en un mercat laboral salvatge i quasi inexistent. Hem d'aprendre, les persones pobres i precarizadas, a combatre entre nosaltres pels ossos, en forma d'ocupacions precàries, per a permetre que les coses no canvien i la carn li la continuen menjant els de sempre. Per això, quan sol·licitem la renda, hem de presentar gran quantitat de documentació que demostre que no mentim i que estem disposats a dur a terme la reeducació en forma d'itineraris de tota mena, molts dels quals a més d'inútils són un negoci per a empreses i ONGs.

Però el problema real, com hem dit fa un moment, és social i de caràcter econòmic. Per tant, aquesta és una renda econòmica, un xicotet repartiment de la riquesa perquè molta gent puga arribar a fi de mes, una renda que ha de gestionar-se per via administrativa i sense contraprestacions.

Punt 5

Propostes per a eixir d'aquesta situació. Les propostes que plantegem les dividim en dos blocs.

-Proposta urgent. Consistiria en l'aplicació immediata del silenci administratiu tal com es recull en la Llei, articule 28 apartat 2B

-Propostes importants. Són 4 propostes per a l'aplicació les quals caldria algun temps i que queden recollides en el manifest que hem lliurat, i que passe a llegir:

  1. La Renda Valenciana d'Inclusió és una renda contra l'exclusió econòmica. Per això, no hauria d'exigir contraprestacions que obliguen a les persones. I hauria de gestionar-se des d'oficines comarcals de la Generalitat i no des dels Serveis socials municipals.
  2. Que com a dret, la Renda Valenciana d'Inclusió hauria de ser individual i concedir-se a tota persona major d'edat amb falta d'ingressos.
  3. Que la quantitat hauria de ser suficient i digna.
  4. Que hauria de ser una renda accessible i eficaç. Atés que la situació de falta d'ingressos és fàcilment comprovable i que l'administració té mitjans per a poder fer-ho, la seua tramitació hauria de ser eficient i la llei hauria de garantir un termini màxim de tres mesos per a l'accés a la renda.