Torna el concurs fotogràfic 'Wiki Loves Folk' especial Falles 2020

per NLV

Cultura

Falla Municipal de València 2019 | Millor Foto de Falla Wiki Loves Folk Especial Falles 2019 (fragment)
Falla Municipal de València 2019 | Millor Foto de Falla Wiki Loves Folk Especial Falles 2019 (fragment) | Enric Cuenca Yxeres

El Museu Valencià d'Etnologia convoca el concurs fotogràfic Wiki Loves Folk Especial Falles, una iniciativa per a millorar la presència de la festa fallera a la Wikipedia promoguda pel Muvaet des de 2016 amb l'objectiu d'alliberar i difondre la cultura tradicional valenciana en el que ha esdevingut l'enciclopèdia més consultada al món.

Wiki Loves Folk és un concurs fotogràfic anual de festes populars a l’àmbit espanyol convocat per Wikimedia España. Dins d'aquesta convocatòria anual, Muvaet, amb la col·laboració de Wikimedia España, Amical Wikimedia i l’Associació d’Estudis Fallers, organitza un concurs especial sobre Falles amb l'objectiu d'ampliar les imatges existents en la Wikipedia sobre aquesta festa.

El Museu Valencià d’Etnologia proposa eixir al carrer, gaudir de la festa, fer fotos i compartir-les en el repositori d'imatges de la Wikipedia. Per a participar en el concurs les fotografies fetes en qualsevol localitat on se celebren les Falles (no només de la ciutat de València), s'hauran de pujar a Wikimedia Commons entre el 20 de març i el 30 d'abril de 2020. El sistema de pujada és fàcil i intuïtiu, només cal registrar-se prèviament en la plataforma i hi ha més informació disponible en la convocatòria del viquiprojecte complet o en la Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia, que ofereix ajuda perquè cap fotografia es quede sense pujar amb èxit.

Un jurat triarà els guanyadors en les dues categories establides: millor foto d'una falla i millor foto d'una activitat fallera. Els premis són dos lots de llibres formats per publicacions del Museu Valencià d’Etnologia entre els quals es troben catàlegs emblemàtics com Inventant la tradició: indumentària i identitat. A més, enguany també s’hi afegeix una #Etnototebag, la bossa de la campanya 'Cap a un Museu Sostenible' (#CapAUnMuseuSostenible), i el joc de taula 'Espanta la por'. Així mateix, les fotografies participaran en el concurs Wiki Loves Folk de Wikimedia Espanya amb importants premis en forma de material fotogràfic.


 

Torna el concurs fotogràfic 'Wiki Loves Folk' especial Falles 2020