El cantant Davide Casu porta a València la música de l’Alguer

per Plataforma per la Llengua, Manel Carceller

Cultura

Davide Casu
Davide Casu | Prats i Camps

Fruit de la col·laboració del Festival de cançó Barnasants i de la Plataforma per la Llengua, del cantautor alguerès Davide Casu es va presentar a València en un concert a l’Octubre, Centre de Cultura Contemporània, el passat 5 de març. Davide Casu és la nova promesa de la cançó algueresa. Després d'haver viscut a Torí, Girona i Madrid torna a l'Alguer i finalment arriba la producció del nou disc “Costa Oest a Llevant”, el primer íntegrament en català.

El primer concert de Davide Casu a València coincideix amb el desenvolupament de la campanya “Som10milions”, que està realitzat la Plataforma per la Llengua. La iniciativa demana a les administracions públiques que treballen conjuntament per la llengua comuna, que coneixem com a valencià, català o alguerès, i alerta del perills de la fragmentació lingüística. El cantautor alguerès va ser acompanyat a València pels seus músics habituals: Salvatore Maltana al baix, Paolo Zuddas a les percussions i Bachisio Ulgheri a la guitarra.

Al seu currículum, Davide Casu ha aconseguit amb reconeixements importants com el premi Andrea Parodi, al millor text i a la millor música, amb la cançó “Sant'Eulalia”, a l'octubre del 2015. L'any 2017 va publicar l'àlbum “Il Poeta”, que guanyar el Premi Mario Cervo, com a millor disc publicat a Sardenya. Durant el 2018 va ser finalista del Sanremo Rock i va presentar el single “Il Pittore”. Al 2019 ha guanyat el certamen Voci di Maggio Giovani i per primera vegada és protagonista del Festival de Cançó BarnaSants, així com de l'Harlem Jazz de Barcelona.