Escola a Casa, la iniciativa que arreplega activitats didàctiques en línia per als més menuts

per NLV

Societat

Escola a Casa, la iniciativa que arreplega activitats didàctiques en línia per als més menuts
Escola a Casa, la iniciativa que arreplega activitats didàctiques en línia per als més menuts | Alan Wat

La Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià i el Comtat i Escola Valenciana han posat en marxa la campanya Escola a Casa. Per a contribuir a cobrir les necessitats educatives de tot l'alumnat que no podrà assistir a classe, es deixen en obert tota una galeria de materials didàctics i d'oci que es poden descarregar gratuïtament des del portal web d’Escola Valenciana i des del de La Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià i el Comtat.

Hui, aquesta iniciativa ja ha llençat tres propostes. La primera és L’activitat Matinera, un recurs pensat per afavorir la continuïtat de les rutines i treballs dels més menuts i, també, per ajudar i donar suport en la tasca educativa que habitualment desenvolupen als centres escolars. Aquesta activitat està impulsada per Escola Valenciana juntament amb La Coordinadora d’Alumnat, Pares, Mares i Professorat per l’Ensenyament Públic en Valencià – CAPPEPV, una de les 26 associacions que formen part d’Escola Valenciana.

També es troben disponibles noves guies didàctiques del projecte Cinema a l'Escola, el qual ofereix una bateria de pel·lícules recomanades per a l’alumnat d’infantil, primària i secundària amb el segell de versió valenciana. Cada pel·lícula va acompanyada d’una fitxa didàctica que permet treballar-la posteriorment i fomentar així el coneixement de diferents aspectes del llenguatge cinematogràfic entre l’alumnat.

La tercera de les activitats és La Ruta Didàctica de la Gira d'Escola Valenciana, pensada per a utlitzar la cançó popular en valencià com a recurs didàctic per treballar les competències clau, atendre els diferents tipus d’intel·ligències i treballar per projectes i per equips, i potenciar així, l’autonomia, la responsabilitat i l’emprenedoria. Aquesta Ruta es pot descarregar gratuïtament, així com les diferents partitures i cançons.

Però, a més, s’hi poden trobar altres materials. Per exemple, el canal de YouTube de la Coordinadora pel Valencià ofereix tots els vídeos de les trobades de contacontes. Açò són històries breus de narradors orals com Jordi Raül Verdú, Rosanna Espinós, Almudena Francés, Eva Andújar, Carles Cano i Llorenç Jiménez, entre altres. També es pot accedir als dos llibres de contes del Voluntariat, descarregables en PDF; La col·lecció Auques per a l'escola, amb auques dedicades a Joan Valls, Isabel Clara-Simó, Joan Fuster, Enric Valor o Carmelina Sánchez Cutillas i el mapa dels mites clàssics, entre altres materials.

Com que aquesta és una iniciativa col·lectiva, tothom que dispose de material didàctic pot aportar-lo enviant-lo al correu xarxes@escolavalenciana.org.