Continuem treballant per a fer realitat el projecte de LA VEU

per Moisès Vizcaino

Societat

Continuem treballant per a fer realitat el projecte de LA VEU
Continuem treballant per a fer realitat el projecte de LA VEU

Esperem que vosaltres els lectors i seguidors de xarxes i les vostres famílies vos trobeu bé i amb salut. Som conscients que ara no és el millor moment per a demanar-vos cap esforç addicional, però sí que volem, com a mínim, informar-vos del treball realitzat des del passat 29 de febrer, dia que vam celebrar la reunió de persones agermanades a LA VEU.

La Veu del País Valencià és un projecte comunicatiu que busca assolir la igualtat lingüística de la nostra llengua en el sistema comunicatiu valencià. De 2013 a 2019 hem fet realitat durant 7 anys el mitjà d’actualitat Diari La Veu, editat 100% en valencià per conviccions. Per tal d’aconseguir tornar-lo a publicar necessitem independència financera a través de l'agermanament de lectors micromecenes.

L’equip de LA VEU hem continuat treballant per a deixar a punt la nova web d’agermanats www.agermanatalaveu.com, en la qual podreu trobar informació de les recompenses, el nou formulari, els beneficis fiscals i la nova modalitat d'agermanament a LA VEU a través de donacions de la Fundació Cultural Jordi de Sant Jordi CV, que actua com a mecenes per impulsar Nosaltres La Veu amb l'objectiu de recuperar Diari La Veu.

Com podem fer realitat aquest projecte?

El fet de realitzar les donacions a través d’aquesta fundació permet que les persones agermanades es puguen deduir la quantitat donada (fins a 150 €) en la declaració d'IRPF corresponent a cada exercici. De manera que si sou contribuents d’IRPF no vos costarà cap cèntim de la butxaca.

L’opció de fer una donació de 150 €/any a la Fundació a qui és contribuent d’IRPF, implica la deducció en la declaració de renda, ja que l'estat aplica el 75% de la deducció i la comunitat autònoma el 25%, dels primers 150 € donats a la Fundació, és a dir, la deducció és del 100%. En cas de fer aportacions superiors a 150€ en conjunt a altres ONG, s'aplica la deducció del 35% estatal i del 25% autonòmica. En definitiva, cap persona agermanada amb 150€ estarà pagant realment els 150€, sinó que se li aplicarà en la seua declaració d'IRPF la deducció del 100% fins als primers 150€, i del 60% a partir dels 150 €.

Des dels nostres inicis en LA VEU defensem els drets lingüístics i demanem la igualtat lingüística, fomentem el dret humà a la llibertat d’expressió i opinió, contribuïm al canvi i l’equitat social i vertebrem mediàticament el nostre país.

Nosaltres volem un País Valencià digne i diferent i som un mitjà compromés en la unitat de la llengua catalana des de la nostra realitat valenciana.