Castelló de la Ribera divulga els personatges locals que donen nom als seus carrers a través d'una web

per NLV

Territori

Castelló de la Ribera divulga els personatges locals que donen nom als seus carrers a través d'un web
Castelló de la Ribera divulga els personatges locals que donen nom als seus carrers a través d'un web

Castelló de la Ribera ja pot conéixer qui van ser els personatges locals que donen nom a alguns dels seus carrers. El web divulgatiu Carrer Història ja és una realitat. Aquest 9 d’abril es feia públic aquest espai que va començar a gestar-se a finals del mes de setembre de 2019 amb una campanya de micromecenatge. Després de 40 dies i el suport de més de 100 mecenes, es va assolir l’objectiu econòmic mínim per a fer possible el treball de documentació necessari i dotar així de contingut aquesta proposta de recuperació històrica.

A més d’explicar breument qui van ser eixos il·lustres castelloners referenciats als carrers, Carrer Història també vol convertir-se en una xicoteta enciclopèdia local. És per a això que compta amb una secció on aniran apareixent distintes recerques històriques relacionades amb aquest poble de la Ribera i que s’han anat realitzant al llarg dels últims anys. Carrer Història també vol animar a la població a participar en aquesta iniciativa, enviant fotografies o textos per a compartir-ho així amb la resta de la població i ampliar el nostre coneixement sobre Castelló.

Una de les primeres propostes que es va llançar des de Carrer Història va ser sensibilitzar els ajuntaments de la poquíssima presència femenina en els noms dels carrers i que adopten mesures en els ja existents o en els de nova construcció.

El mestre Fayos, al centre de la imatge, és un dels personatges més estimats de Castelló

La col·locació dels codis QR en els carrers, l’últim pas

Amb la publicació del portal web de Carrer Història, ara només falta la col·locació dels codis QR en els carrers corresponents. D'aquesta manera els vianants podran identificar el personatge a peu de carrer a través dels seus dispositius mòbils. Tanmateix, aquesta situació inusual que vivim, deguda a la crisi sanitària, farà retardar l'últim pas per als pròxims mesos. No obstant això, amb la publicació del web s’obri les portes de la informació a tota la ciutadania que tinga curiositat per conéixer més sobre la nostra història.

A més a més, el web de Carrer Història té l'opció d'ampliar els seus serveis a altres localitats valencianes que vulguen saber qui són eixos personatges que donen nom als seus carrers i que tenen una rellevància pròpiament local.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací