Centenars d'organitzacions ecologistes criden a una acció global pel clima el pròxim 24 d'abril

Territori

Centenars d'organitzacions ecologistes criden a una acció global pel clima el pròxim 24 d'abril
Centenars d'organitzacions ecologistes criden a una acció global pel clima el pròxim 24 d'abril

En el context de l'emergència sanitària actual i la posterior sortida econòmica, centenars d'organitzacions socials sota el paraigua de Fridays For Future, 2020 Rebel·lió pel Clima i Aliança pel Clima convoquen a la ciutadania a una acció global pel clima aquest divendres 24 d'abril a les 22h per a reivindicar que es pose en el centre el medi ambient i a les persones i que es tinguen en compte criteris de justícia social i climàtica. Per a això, les organitzacions conviden a una manifestació a través de projeccions d'ombres i sons en façanes que es reflectirà en les xarxes mitjançant fotos i vídeos d'aquestes. 

Amb la convicció que cada crisi és una crisi i ha de ser tractada com a tal, les organitzacions convocants són conscients que no és moment d'interferir en la lluita contra la pandèmia ni de llevar recursos d'ella i, per això, aquesta convocatòria impulsada pel col·lectiu Fridays for Future a tot el món sota el marc de “Global Strike for Climate”, situa el seu centre en les façanes i les xarxes i crida a la reflexió i a establir les bases per a actuacions futures, més concretes i contundents.

La crisi climàtica continua sent una realitat i, malgrat estar formalment declarada des de moltes institucions, segueix sense ser reconeguda com a tal per alguns dirigents, que opten per desoir les indicacions científiques a través d'una inacció culpable.

“La humanitat s'enfronta a una emergència climàtica sense precedents en la qual també és necessari actuar amb la responsabilitat de protegir la vida en primer lloc. L'escalfament global és conseqüència directa del model de producció i consum que arrisca la supervivència com a espècie, en basar-se en l'explotació il·limitada dels recursos naturals, impactant de manera injusta en les poblacions més pobres i vulnerables”, assenyalen les organitzacions en el manifest

Aquesta defensa de la supervivència ha de portar als governs a assumir l'estat d'emergència climàtica i, per tant, prendre mesures ambicioses i dràstiques. Actuar amb contundència hui enfront de l'emergència climàtica evitarà els pitjors impactes ambientals i socials en el futur. Per això, les organitzacions proposen eixir de l'immobilisme actual i transformar l'activitat econòmica d'una manera climàtica i socialment just.

En el manifest, apunten les actuacions que s'haurien de dur a terme tenint en compte dos principis bàsics:

  • Des del punt de vista climàtic, enfrontar una reducció dràstica de les emissions netes de gasos d'efecte d'hivernacle, en línia amb les indicacions científiques i aconseguint la neutralitat com més de pressa millor.
     
  • Des del punt de vista social, consideració absolutament prioritària de les persones i dels col·lectius vulnerables, garantint per a ells unes condicions de vida dignes.

 

Formulari d'adhesions #AcciónGlobalPorElClima24A


Formulari de suport amb materials (projectors, altaveus ...) per a coordinar la #AcciónGlobalPorElClima24A
 

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací