La Ribera se suma a l'Acció Global pel Clima

per La Ribera en Bici-Ecologistes en Acció, Xúquer Viu, Coordinadora de Centres en Valencià de La Ribera-FEV

Territori

La Ribera també es suma a l'acció global pel clima
La Ribera també es suma a l'acció global pel clima

El pròxim divendres 24 d'abril hi havia convocada una Vaga Mundial pel Clima i manifestacions per tot el món, que lògicament no es podran fer per la pandèmia. No obstant això, es manté la convocatòria d'accions pel clima des de casa, a la qual ens adherim La Ribera en Bici, Xúquer Viu i la Coordinadora de Centres en Valencià de la Ribera, i invitem a participar-hi a tota la ciutadania.

Perquè ara s'han reduït a menys de la meitat la contaminació i les emissions de gasos d'efecte hivernacle, però només passe aquest parèntesi de la Covid-19 les emissions continuaran pujant i amb elles les temperatures globals, desequilibrant perillosament el clima i els ecosistemes. Per a evitar-ho, segons el darrer informe dels científics de l'IPCC, durant els pròxims anys hauríem de reduir les emissions de CO2 un 7'6% cada any...

I podem aconseguir-ho si fomentem decididament les mesures que tots coneguem. Per exemple l'ús de transport sostenible; l'ús d'energies renovables, sobretot la solar, ja que és l'única que tenim de sobres; apostar per l'agricultura ecològica i el consum de proximitat; atendre a la protecció i recuperació dels nostres ecosistemes; integrar les 4R: reducció, reparació, reutilització i reciclatge prèvi; integrar l'educació ambiental per a tothom, no només als centres educatius, etc. 

Quan reiniciem l'economia hauríem de primar aquestes solucions per damunt de totes les altres, per a resoldre l'emergència climàtica, per a crear llocs de treball i també per a evitar noves pandèmies com aquesta o pitjors, perquè hi ha milers de virus infectant els animals silvestres i sols deixant-los en els seus ecosistemes podem previndre noves pandèmies com aquesta. I per descomptat hem de fugir de la hipermobilitat, l'excés de transport de persones i mercaderies, perquè facilita la ràpida propagació de qualsevol infecció vírica per tot el món i perquè és el sector que més gasos d'efecte hivernacle emet.

Així doncs, convidem a tothom a sumar-se al dia d'Acció Global pel Clima des de casa, fent cartells durant aquesta setmana per a penjar-los als balcons o les finestres el 24 d'abril. I, qui puga, que munte llums i sons pel clima el divendres a les 22h.

Molta Salut i Ecologia!

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací