Fridays For Future València, Alacant i Vinaròs se sumen a l’acció global pel clima del 24 d’abril

per Joventut pel Clima, Fridays for Future País Valencià

Territori

Els Fridays For Future València, Alacant i Vinaròs se sumen a l’acció global pel clima del 24 d’abril
Els Fridays For Future València, Alacant i Vinaròs se sumen a l’acció global pel clima del 24 d’abril

Fridays For Future València, Alacant i Vinaròs s'uneixen aquest divendres 24 d'abril animant a les veïnes de tot el territori valencià a eixir amb casseroles als seus balcons i finestres a les 12:00h. Convoquen també una manifestació de llums i ombres per a eixa mateixa nit en tot l'Estat espanyol.

Totes dues protestes se situen en el marc de la jornada d'acció global pel clima. El discurs i l'escenari dels joves ha canviat per la COVID-19, però els seus objectius continuen sent els mateixos, la lluita per la justícia climàtica. La pandèmia, ens demostra, una vegada més, que la societat no està preparada per a combatre grans crisis perquè el sistema no dona resposta a cap d'elles.

En aquests temps, els nostres governants tornen a decebre'ns i ignoren la seua responsabilitat, quan tota la població pateix en carn pròpia la pandèmia del coronavirus i les seues conseqüències, es fa patent l'urgent i ineludible que és conjuminar esforços per a, solidàriament, fer front a la malaltia i les seues repercussions sanitàries i socials. Unes conseqüències que són patides en major grau per les persones i els col·lectius més vulnerables, que pateixen no sols la crisi sanitària sinó la precarització i l'empitjorament de les seues ja poc dignes condicions de vida. És per això que, ara, més que mai, necessitem una nova reconstrucció social. No podem permetre que l'eixida de la crisi signifique continuar explotant la Terra a l'antull dels poderosos. Ara, més que mai, necessitem fer una crida a la justícia social i climàtica.

Els balcons s'han convertit en un lloc de reivindicació i agraïment al llarg de la quarantena, és per això que aquest 24 d'abril a les 12:00h, criden a una cassolada pel clima des d'ells. Animant també a participar en la manifestació de llums i ombres convocada a nivell estatal a les 22:00h. Una doble acció amb la qual mostrar el nostre suport a una eixida de les crisis generades pel coronavirus d'acord amb l'emergència social i ecològica actual.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací