Acció Cultural del País Valencià presenta el concert del 25 d'abril en línia

per Acció Cultural del País Valencià

Cultura

Acció Cultural del País Valencià presenta el concert del 25 d'abril en linia
Acció Cultural del País Valencià presenta el concert del 25 d'abril en linia

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha organitzat una setmana d’activitats virtuals per a commemorar la diada del 25 d’abril, que culminarà el divendres 24, amb l’emissió d’un documental sobre el que significa la diada, i el mateix dissabte 25 amb un concert en linia en el qual es comptarà amb la participació d’artistes, cantants i grups musicals de primera línia. 

L’actual confinament provocat per l’estat d’alarma ha condicionat la impossibilitat de trobar-nos al carrer. Però ACPV ha adaptat el seu treball al context extraordinari que vivim, perquè entenen que els valors de la cultura són el fonament de la reconstrucció social a la qual aquesta extraordinària situació ens aboca. Des del convenciment que una crisi pot ser també una oportunitat per a entendre els errors del passat i tornar a valorar el que ens ha de fer millors com a societat i país, ACPV vol ser la veu de la cultura com a instrument de futur.

El lema “Cuidem la Cultura” és, per tant, no només una crida de suport als creadors, individuals i col·lectius, i a un sector social menystingut des de molts punts de vista. És sobretot una crida al futur.

 

Programa

Divendres 24 d’abril: comparteix una cançó en la nostra llengua a les xarxes amb les etiquetes #CuidemLaCultura

18h Emissió del documental “Almansa 1707: de la revolta a la repressió” una producció d’InfoTV (el documental s’emetrà per les xarxes d'ACPV i sols hi estarà disponible fins les 23:59h del mateix divendres). El guió i direcció és a cura de Manel Àlamo i Sergi Tarín i va resultar guanyador del Premi al millor documental en els Premis Tirant de l'audiovisual valencià en 2008.

És un documental de 55 minuts de durada, i es tracta de l’aportació d’InfoTV a la commemoració del 300 aniversari de la batalla que tantes conseqüències va tenir per al futur del país, amb els antecedents, els fets i les conseqüències.

 

Dissabte 25 d’abril:

- Manifestació virtual: comparteix una foto o vídeo de manis d’anys anteriors, cartells històrics del 25 d’abril o qualsevol altre contingut que t’evoque la diada del País Valencià a les xarxes socials amb les etiquetes #25dAbril #CuidemLaCultura.


- 18h Concert del 25 d’abril “Cuidem la Cultura” #25dAbril #CuidemLaCultura (el concert s’emetrà a través de les xarxes socials d'ACPV i sols hi estarà disponible fins a les 23:59h del mateix dissabte).


En el concert hi participaran, cadascú des de sa casa, més d’una trentena d’artistes agrupats en 17 cançons. Per ordre alfabètic: Pau Alabajos, Dolors Boatella, Maria del Mar Bonet, Sergi Carós, Carraixet, Cris Juanico, Roser Cruells, el Diluvi, Laura Esparza, Carlos Esteban, Meritxell Gené, Miquel Gil, Pep Gimeno “Botifarra”, Cesc Freixas, Jaume Guerra, Gemma Humet, Berta Iñíguez, la tia figa, Marta Margaix, Sandra Monfort, Rebeca Mut, Ovidi 4, David Pastor, Borja Penalba, Marta Rius, Toti Soler, Andreu Valor, Feliu Ventura, Mireia Vives i Ana Zomeño. La majoria de les actuacions seran versions de cançons d’altres grups o artistes, però també hi haurà qui farà versions pròpies. En el repertori trobarem grups com Al Tall, Carraixet, Obrint Pas, la Gossa Sorda, Aspencat o solistes com Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Ovidi Montllor, Carles Dénia i Feliu Ventura.

El concert s’emetrà gratuïtament però tindrà el sistema de taquilla inversa i el total de la recaptació anirà destinada als músics participants. El número de compte serà: ES44-2100-0700-1202-0005-9677

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací