Aquesta pandèmia vírica ha d'accelerar els canvis per a acabar amb la pandèmia de l'automòbil

per Acció Ecologista - Agró

Territori

Aquesta pandèmia vírica ha d'accelerar els canvis per a acabar amb la pandèmia de l'automòbil
Aquesta pandèmia vírica ha d'accelerar els canvis per a acabar amb la pandèmia de l'automòbil

Amb motiu del confinament decretat per l’Estat d’Alarma pel coronavirus, en València en Bici-Acció Ecologista Agró ens hem posat a la feina. El nostre company Carlos ha aprofitat el tancament per a visualitzar, amb algunes infografies que vos mostrem més a baix, com podrien ser els nostres carrers després del confinament forçós al qual ens ha sotmés la mare Gaia, per no saber respectar les Lleis de la natura. Des de València en Bici-AE Agró ho tenim clar: la pandèmia vírica del COVID-19 ha d’accelerar els canvis per a acabar amb la pandèmia de l’automòbil en les nostres ciutats i pobles.

Són moltes les ciutats en el món, i fins i tot regions metropolitanes, les que estaven desenvolupant programes de reconversió de la mobilitat heretada cap a una més sostenible per a lluitar contra la contaminació de l’aire i sonora, l’alta accidentalitat, l’estrés, la ineficiència energètica i de l’ús de l’espai urbà, la dependència de recursos no renovables com el petroli…

Des de València en Bici-Acció Ecologista Agró estem convençuts que la pandèmia del Coronavirus, més que involucionar estos plans, el que farà és propiciar als països amb “intel·ligència col·lectiva” una acceleració d’estos programes per moltes raons.

En primer lloc, perquè segons sembla les partícules en suspensió de la contaminació permeten que els virus s’adherisquen a elles i estiguen més temps en l’aire. De fet, fins i tot en regions o ciutats on no s’estaven fent estos passos s’està començant a planificar per a reconvertir l’enorme espai destinat fins ara al cotxe per a bicicletes i vianants. El motiu? Doncs, perquè hi ha un fundat temor que la gent abandone el transport públic i es llance al cotxe i, per tant, es col·lapse el viari de ciutats i àrees metropolitanes i augmente la contaminació.

Però, no n’hi ha prou amb evitar que els que fugen del transport públic es passen a la bici o a caminar, sinó que els que gasten el cotxe sense vertadera necessitat (recorreguts de menys de 5 kilòmetres, que segons un estudi de la Generalitat Valenciana són els majoritaris) també ho facen.

És més que necessari mantindre el transport públic. Però, també cal guanyar espai al cotxe per a vianants i ciclistes, entre altres raons per a garantir la distància social de seguretat. I això vol dir que hi haurà ciutats en les quals moltes avingudes amb diversos carrils destinats als vehicles motoritzats hagen de passar provisionalment, i esperem que per sempre, per als usuaris de les maneres de transport actius com caminar o la bicicleta.

És temps també de continuar invertint en transport públic i això implica adquirir més vehicles que permeten majors freqüències i, de pas, que estos vehicles vagen preparats per a la intermodalitat amb la bicicleta. Però, abans d’això i aprofitant que l’espai en els vehicles acollirà en els mesos esdevenidors a menys persones en el seu interior, és temps també perquè la bici puga entrar sense limitacions d’horaris en trens, tramvies, metros i autobusos.

Però, no n’hi ha prou amb això. La mobilitat va més enllà dels mitjans de transport i caldrà actuar sobre altres factors com el manteniment indefinit del teletreball o l’entrada escalonada a molts centres de treball, en este cas per a evitar les hores punta en els transports públics.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací