L’emergència climàtica valenciana: CCliVal, l’encontre virtual sobre els efectes i adaptacions al canvi climàtic

per Fundació Scito

Territori, Societat

L’emergència climàtica valenciana: CCliVal, l’encontre virtual sobre els efectes i adaptacions al canvi climàtic
L’emergència climàtica valenciana: CCliVal, l’encontre virtual sobre els efectes i adaptacions al canvi climàtic

Entre el 19 i el 22 de maig, el canvi climàtic arribarà als ordinadors i telèfons dels valencians i valencianes. CCliVal és una conferència en línia que reunirà experts de l’àmbit universitari i tècnic, representats polítics i ciutadans per analitzar els efectes i estratègies de mitigació i adaptació front canvi climàtic de la societat i territori valencians.

Aquest encontre virtual, organitzat per Fundació Scito, analitzarà l’impacte del canvi climàtic des dels principals punts claus en el desenvolupament de les estratègies necessàries: els efectes mediambientals als ecosistemes mediterranis, el paper de les institucions enfront l’emergència climàtica, la gestió urbanística, l’educació ambiental i la comunicació i percepció social del canvi climàtic.

CCliVal és conferència de quilòmetre 0 que reunirà, en quatre taules temàtiques, una per dia, els principals actors que treballen en el seu dia a dia en l’emergència climàtica. Un total de setze xerrades de la mà d’experts que arribaran a les pantalles dels valencians i valencianes entre el 19 i el 22 de maig a les 17:00 hores.

Sessions interactives amb experts

La primera sessió reunirà representants de la comunitat científica per analitzar els efectes i mitigació del canvi climàtic des d’un punt de vista mediambiental. La taula estarà composada per Manuel Pulido, director de la Càtedra de Canvi Climàtic de la Universitat Politècnica de València (UPV); Jorge Olcina, catedràtic d’Anàlisi Geogràfic Regional de la Universitat d’Alacant; Jorge Tamayo, delegat d’AEMET a la Comunitat Valenciana; i José Luis Muñoz, director de Climate KIC.

La segona, baix el títol ‘La gestió urbanística en la crisi climàtica’, reunirà Joaquin Farinós, catedràtic de Geografia de la Universitat de València; Paula Tuzón, Secretaria Autonòmica d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica; Joan Olmos, professor d’Urbanisme en la UPV; i Alejandro Ramón Álvarez, regidor d’Emergència Climàtica.

La tercera sessió tractarà l’educació ambiental com a eina transversal. La taula virtual estarà ocupada per Celsa Monrós, Directora general de Canvi Climàtic i Educació Ambiental; Gema Alcañiz, tècnica de medi ambient en IMEDES; Andreu Escrivà, tècnic de la Fundació València Clima i Energia, i Serafín Huertas, del Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana.

L’última sessió analitzarà els efectes del canvi climàtic sobre la societat, economia i cultura valencianes. Comptarà amb Martí Domínguez, biòleg i periodista, Anna Mateu, cap de redacció de la revista Mètode; Maria Josep Picó, periodista ambiental; i Kristin Suleng, que condueix Samarucdigital, l’espai de divulgació mediambiental d’À Punt.

Com participar?

La inscripció ha de fer-se a través de la pàgina web de la conferència. El programa de cada sessió consistirà en quatre xerrades i un debat final durant el qual els experts tractaran d’arribar a punts comuns i estratègies que cal posar en marxa per front a l’emergència climàtica. La conferència s’emetrà a través de la plataforma Zoom, que permet la interacció dels participants amb els ponents.

Els organitzadors de les taules, Juan Bisquert, catedràtic de física aplicada i director de l’Institut de Materials Avançats de la Universitat Jaume I de Castelló, i Sara Moreno, biotecnòloga i comunicadora científica, moderaran les sessions.

 

Sobre Fundació Scito

Fundació Scito és una organització privada sense ànim de lucre, situada en València, que realitza activitats de caràcter internacional orientades a la promoció, el desenvolupament i el suport a l’estudi, l’avanç, la conservació i la divulgació del patrimoni cultural, científic i tecnològic.

Les principals activitats de la Fundació Scito són la difusió científica i tecnològica per mitjà de conferències, i l’activitat editorial per promoure el foment, la difusió, l’aprenentatge i la comunicació pública d’obres literàries i culturals dins de l’àmbit lingüístic propi. En l’àmbit valencià gestiona l’editorial Scito Edicions i la revista digital cultural Descriu.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací