OCTUVRE, una eina per a explicar una realitat «que necessita urgentment ser canviada»

per NLV

Societat

OCTUVRE, una eina per a explicar una realitat «que necessita urgentment ser canviada»
OCTUVRE, una eina per a explicar una realitat «que necessita urgentment ser canviada»

Fa uns mesos apareixia en el panorama comunicatiu el projecte octuvre.cat. La irrupció de la proposta ens agafava apropant-nos a la voràgine nadalenca del llunyà 2019. Parlar ara dels inicis d'un projecte que es remunta fins sis mesos enrere, pot ser una mica singular. També pot ser que la mirada crítica d'OCTUVRE, més enllà de l'omnipresent pandèmia, ens convida constantment a matindre precisament això: un esperit crític i reflexiu, alhora necessari per a triar el gra de la palla.

La seua raó de ser és fer front a una realitat comunicativa que està controlada majoritàriament per grans grups econòmics: sis grans corporacions globals controlen el 70% del negoci mediàtic mentre que a Espanya, concretament, Mediaset i Atresmedia, acaparen el 58% de tota l'audiència televisiva i Prisa, la COPE, Planeta i el Grup Godó tenen el 80% de l'audiència de ràdio. "A uns pocs despatxos es decideix què llegim, què mirem i què escoltem. I el més greu: són els mateixos despatxos des d’on es fabrica la desigualtat i la injustícia que pateixen milions de persones. BBVA, La Caixa, Banco Santander, BlackRock, AmberCapital i les empreses de l’IBEX, controlen diaris, ràdios i televisions que ens expliquen que la desigualtat que ells creen cada dia és el millor dels mons possible", expliquen.

Octuvre.cat està impulsat per Albano Dante i Marta Sibina (associació cafèambllet...) i sostingut pels subscriptors o socis que fan aportacions econòmiques. A partir d'aquesta senzilla premissa es dibuixa el simple esquema de la iniciativa: "802 persones que saben que, com deia Rodolfo Walsh, el periodisme és lliure o és una farsa...".

Compartim l'últim vídeo que han publicat i que és del tot procedent i actual: la gestió per part del govern espanyol de la crisi sanitària i com les dades desvelen decisions poc “convincents”.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací