Ens ajudes a recuperar Diari La Veu? Et necessitem

per Moisès Vizcaino

Societat

Redacció de Diari La Veu en 2019
Redacció de Diari La Veu en 2019

El 2019 va ser un any eminentment electoral. Això va provocar la caiguda de la publicitat institucional i ens va portar a un escenari en què era impossible continuar sufragant les despeses de la redacció i l’equip de periodistes i professionals de Diari La Veu (DLV), amb un forat d’ingressos d’uns 100.000€ sobre un pressupost anual de 360.000€. Amb el tancament de DLV vam assegurar poder pagar les retribucions i les factures l’any passat.

Ara, l’actual crisi sanitària de la COVID-19 ens ha dut a un agreujament encara major de la situació econòmica per la falta d’ingressos publicitaris públics i privats per als mitjans de comunicació. Al mateix temps, però, ha crescut l'interés per la informació i l’opinió dels mitjans en general i dels de proximitat en especial.

Com sabeu, darrere del projecte La Veu del País Valencià no hi ha cap entitat bancària, ni cap gran empresa, ni cap partit polític, ni cap grup de comunicació. Només hi ha la cooperativa de treball associat Edicions Diari La Veu, Coop.V. Ara per ara, depenem de vosaltres, i per això demanem la vostra ajuda.

En La Veu del País Valencià hem posat en marxa aquest 2020 un pla d’agermanament per a recuperar Diari La Veu a través de donacions a la Fundació Cultural Jordi de Sant Jordi, que permeten a les persones agermanades aplicar-se deduccions fiscals (de fins al 100% de l’import) si són contribuents d’IRPF (persones físiques) o d’IS (persones jurídiques).

A més, des de l’1 de gener de 2020 actualitzem cada dia Nosaltres La Veu, una publicació de reflexió i activisme pel País Valencià, 100% en valencià per conviccions i on cada dissabte editem també la revista d’informació i crítica literària La Veu dels Llibres.

L’objectiu és poder arribar a una primera fase amb 500 persones agermanades de 150€ per a poder continuar fent possible cada dia Nosaltres La Veu i que això ens permeta passar a una segona fase amb 2.000 agermanades per a tornar a editar Diari La Veu.

Si no podeu aportar 150€ o voleu donar una quantitat diferent també ho podeu fer. En agermanatalaveu.com podeu trobar tota la informació i el formulari d’agermanament. Si teniu cap dubte podeu contactar amb nosaltres a través del correu info@agermanatalaveu.com.

Pensem que, ara més que mai, és necessari un diari que explique, des d’una òptica valenciana i en valencià, tot el que ens està passant. És per això que vos demanem que vos agermaneu i feu possible el projecte comunicatiu de tots els valencians.

Moltíssimes gràcies pel vostre suport.

Moisès Vizcaino (@MoisesVizcaino_)
Editor de Diari La Veu i Nosaltres La Veu
Fundador del projecte comunicatiu La Veu del País Valencià