Una fita que passarà a la història

per Antonio Llópez, València en Bici-Acció Ecologista Agró

Territori

Una fita que passarà a la història
Una fita que passarà a la història | Ajuntament de València

La conversió en zona de vianants de la Plaça de l’Ajuntament de València i les restriccions al trànsit al Carrer Colón marcaran un abans i un després a la capital del Túria. No sols en l’àmbit de la mobilitat, sinó també en àmbits com la salut pública i el medi ambient urbà i social. Una fita que no sols afectarà el centre de la ciutat perquè va més enllà, com demostren altres actuacions no tan emblemàtiques ja realitzades o en marxa en els barris i pedanies de València.

Esta vegada no ens anem arrogar els mèrits com va ocórrer amb l’anell ciclista, una altra fita en la mobilitat de la ciutat i històrica reivindicació de València en Bici-Acció Ecologista Agró. L’anell ciclista el vam inaugurar extraoficialment acompanyats per l’alcalde, Joan Ribó, i el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, que van vindre per a reconéixer que ells només havien sigut la baula final d’una reivindicació ciutadana.

Però, en la conversió en zona de vianants de la Plaça de l’Ajuntament de València tot el mèrit és d’una persona, de la seua tenacitat i de l’equip que li ha acompanyat. Podem dir, no obstant, que també hi ha certa aportació nostra, ja que la persona en qüestió impulsora d’este projecte va ser durant alguns anys (fa ja uns quants) militant del nostre col·lectiu.

Així doncs, esta fita té nom propi i és Giuseppe Grezzi. I vull agrair des d’ací la seua labor per a millorar l’habitabilitat de la nostra ciutat. El seu nom ha estat associat estos cinc anys de “Govern del Canvi” a tota classe de polèmiques i insults. I la seua labor posada en dubte per l’oposició i fins i tot durant un temps, que afortunadament sembla per fi acabat, per alguns socis de govern. I crec que ha arribat el moment, ja que encara ningú ho vol fer, de parlar públicament bé d’ell.

Ho haurien de fer tots els ciutadans que gaudiran d’una Plaça de l’Ajuntament sense cotxes, tots els milers de transeünts que al llarg dels pròxims anys circularan fent les seues compres pel Carrer Colón, els que viuen en un Centre Històric lliure de fums, els veïns de l’entorn de la Plaça Rojas Clemente i els comerciants d’este mercat, els veïns i veïnes de Sant Marcel·lí que gaudixen de la seua nova plaça, els ciclistes i patineters d’esta ciutat (fins i tot els que encara que usen carrils bici com el de Regne de València tiren pestes d’ell)… Però, com la gent és més de criticar que de lloar, ho hem de fer nosaltres abans que les medalles li les pengen uns altres.

Giuseppe és com eixa part del nostre col·lectiu que tira cap avant amb les campanyes i reivindicacions, la que passa de les paraules i teories a l’acció. Però, el mèrit és major, perquè disposa de l’eina que permet convertir la utopia, les idees d’un món nou, en realitat. Una eina, la política, que fins ara només s’havia emprat per a fer que la realitat continuara sent igual de grisa que el dia anterior. Una eina de doble tall, perquè et permet canviar realitats però t’exposa a feroces crítiques, insults, desqualificacions…

Jo sempre ho he comentat entre els i les companyes: Giusseppe podria fer més i millor, però jo no em canviaria per ell. Cert és que la nostra tasca durant tots estos 30 anys ha sigut pesada, plena d’incomprensions. Fins i tot fa un any, quan la dreta d’esta ciutat es va dedicar a demonitzar els carrils bici que vam haver d’eixir a defensar, vam arribar a sentir als carrers l’odi cap a nosaltres pel fet de ser ciclistes. Però, tots els atacs que ha hagut d’aguantar Giuseppe no els ha hagut d’aguantar cap polític en esta ciutat. Encara que no és menys cert que Giuseppe té una personalitat que no l’ha ajudat res en això. Ni a ell ni a la causa que pretén defensar, perquè és molt donat a la sobreexposició i no és molt ortodox en les seues formes.

Malgrat els nostres diferents punts de vista entorn de la labor de Giuseppe, cal dir que hem sigut quasi la seua única sustentació ciutadana en el debat polític. Cert és que encoratjat per nosaltres va trobar suport en el sector del taxi i fins i tot els comerciants del centre històric no han sigut excessivament durs amb ell. Però, no ha rebut més que crítiques infundades per part de la Federació d’Associacions de Veïns i fins i tot va tindre a certa part del comité d’empresa de l’EMT en contra, a pesar que en tota la història d’esta empresa pública no s’havien fet tantes inversions en material i personal.

Ha tingut el nostre suport no perquè siguem de Compromís, com ens va acusar l’oposició quan els vam plantar cara enfront de la seua pretensió de desfer els carrils bici recentment construïts, sinó a l’inrevés. Perquè Compromís i especialment Giuseppe han anat fent realitat bastants propostes en mobilitat sostenible que sempre hem reivindicat. Com diu el refrany, és de ben nascut ser ben agraït. Així doncs, des d’ací el nostre agraïment a la persona que ha sabut portar avant part dels nostres somnis i fer-los realitat.

Antonio Llópez, València en Bici-Acció Ecologista Agró

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací