El govern espanyol limita l'entrada a l'Estat a cinc aeroports i vuit ports

per NLV, ACN

Societat

Aeroport de València
Aeroport de València | JJ Merelo

El govern espanyol ha establert cinc aeroports i vuit ports com a únics punts d'entrada a l'Estat des de l'estranger, entre els quals es troben l'Aeroport del Prat i el port de Barcelona. Es tracta de les infraestructures que l'executiu ha designat en tenir capacitat d'atenció a emergències de salut pública d'importància internacional, segons l'ordre ministerial del Ministeri de Transports que publica el BOE. Els altres aeroports inclosos són l'Aeroport de Barajas, Gran Canària, Màlaga i Palma, mentre que entre els ports també hi consta els de Bilbao, Las Palmas, Màlaga, Palma, Tenerife, València i Vigo. L'ordre ministerial té vigència fins al 24 de maig o fins al final de les eventuals pròrrogues de l'estat d'alarma.
El text estableix algunes excepcions en aquestes limitacions, com per exemple les aeronaus d'Estat o d'altres que efectuen escales amb finalitats comercials o per als que transporten material sanitari, entre d'altres, així om als vaixells d'Estat que transporten exclusivament càrrega o navegue amb finalitats humanitàries, mèdiques o d'emergència. Així mateix, també es preveu al possibilitat que el Ministeri de Sanitat autoritze que algun avió o vaixell opere puntualment per transportar ciutadans espanyols o residents de l'Estat.

L'ordre 410/2020 exposa que es duu a terme aquesta mesura amb "la finalitat de garantir que en el procés de desescalada i de flexibilització de les limitacions de la lliure circulació es minimitzen els riscos d'importació de casos que puguen posar en risc el procés iniciat" i l'objectiu "primordial de protegir la salut".

L'ordre publicada pel govern espanyol al Butlletí Oficial d'aquest divendres coincideix amb l'entrada en vigor de l'obligació de fer una quarantena a qualsevol ciutadà que entre a l'Estat, una mesura que ha aixecat molta polèmica entre alguns sectors, especialment el turístic que veu com se li complica encara més la temporada.

De fet, el govern espanyol ja va publicar una altra ordre fa uns dies que establia que només els ciutadans espanyols, residents habituals i persones que acreditaren motius laborals podien entrar a l'Estat. Es tracta d'una mesura adreçada als països de l'Espai Schengen i estarà en vigor fins al 24 de maig, tot i que també és ampliable. En queden fora treballadors transfronterers, professionals sanitaris o que tenen cura de persones grans que vinguen a exercir la seua activitat laboral, així com les que acrediten causa de força major, a més del transport de mercaderies.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací