El 60,4% dels espanyols creu que cal mantenir mesures 'estrictes' de confinament durant més temps, segons el CIS de maig

per ACN

Societat

El 60,4% dels espanyols creu que cal mantenir mesures 'estrictes' de confinament durant més temps, segons el CIS de maig
El 60,4% dels espanyols creu que cal mantenir mesures 'estrictes' de confinament durant més temps, segons el CIS de maig | ACN

El 60,4% dels espanyols creu que cal mantenir mesures "estrictes" de confinament durant "més temps", segons el CIS de maig, fet entre el 4 i el 13 de maig, quan el govern de Pedro Sánchez ja havia anunciat la desescalada en quatre fases i els primers territoris van passar a la fase 1. En canvi, el 28,8% considera que cal "permetre més llibertat de moviments a la població". Pel que fa a la presa de decisions, el 55,9% aposta perquè les mesures les prenga el govern espanyol mentre que el 36,6% voldria que ho feren els executius autonòmics.

L'enquesta difosa el dia previ a la votació de la cinquena pròrroga de l'estat d'alarma al Congrés indica que el 74,9% considera que els partits de l'oposició han de "donar suport al govern i deixar les crítiques per a un altre moment".

El 40% dels enquestats "no tindria problema en noves pròrrogues" de l'estat d'alarma per mantenir el confinament i el 48,8% tampoc però "amb algunes mesures de desescalada". El 10,8% afirma que no podria seguir suportant noves pròrrogues que els mantinguen aïllats a casa.

El CIS del maig també apunta que més ciutadans tenen "poca" o "cap" confiança en la política del govern espanyol (48,4%) que "molta" o "bastant" (46%). El 10,8% té "molta" confiança, el 35,2% en té "bastant" mentre que el 28,6% en té "poca" i el 19,8% "cap".

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací