El projecte 'Parapandèmics'

per Francesc Gisbert

Cultura

Parapendèmics
Parapendèmics

Miguel García és gerent de Sir Agència, una empresa d’animació sociocultural. Amb seu a Onil, treballen per a les comarques d’Alacant i part de València. Són notícia pel projecte Parapandèmics, amb què volen instruir i divertir els menuts. Els trobareu en Facebook i al seu canal de Youtube.

Què és el projecte Parapandèmics?

És una proposta d'entreteniment infantil centrada en la Covid-19. L'objectiu és aconseguir l'atenció dels xiquets i xiquetes de 3-4 a 8-9 anys per a poder explicar-los amb un llenguatge adaptat a seua edat la situació que vivim i quines són les millors formes de comportar-se. Comuniquem de forma divertida per a enganxar, però el contingut és pedagògic i responsable amb la situació. Ara mateix és un projecte audiovisual, vídeos entre 30 segons i 3 minuts de duració pujats a les xarxes socials (Facebook i Youtube). Esperem en el futur convertir-ho en animacions amb públic en directe. Els Parapandèmics són quatre veïns d'una mateixa finca d'Onil, que s'han proposat ajudar als xiquets a viure millor informats i sense tristesa, la situació creada pel Coronavirus. Ells tenen personalitats molt diferents però junts formen una quadrilla molt simpàtica i completa. Es comuniquen amb els xiquets amb vídeos que gravaran sempre complint les normes de seguretat. Han creat diferents seccions com: consells, historietes, aventures, informatius….

Com naix la idea?

Per la meua feina tinc contacte continu amb molts mestres, directius d´AMPES i familiars de xiquets i xiquetes. En parlar amb ells vaig detectar cert desànim perquè els seus fills tenien pors, desmotivació i en alguns casos falta de referents informatius quant a la pandèmia. Em vaig proposar intentar ajudar i després de pegar-li algunes voltes la nit del 5 de maig va vindre la inspiració... em vaig passar tota la nit escrivint. Al dia següent vaig parlar amb l'alcaldessa d´Onil, Humi Guill, per a contar-li la idea i em va animar a fer un llançament pensant especialment en els xiquets de la població. L´Ajuntament d´Onil ens ha donat una ajuda econòmica per a començar. Després ja ha sigut córrer i demanar moltes col·laboracions imprescindibles perquè el projecte haja vist la llum en 8 dies.

Quins són els membres de l'equip?

L'equip està format per quatre actors: Berta Castelló (Marieta Mascareta), Pere Beltrán (Jordiet Lleponet), Raül Calatayud (Quim Metreimig) i Isra Ávila (Amador Explorador). La cançó i música principal està creada per un gran amic meu d'adolescència, Andreu Valor (el seu fill Pau de 9 anys també fa cors a la cançó); La productora audiovisual es diu VEUS i està dirigida per Amador Pérez; L'encarregada de la fotografia i disseny gràfic es Sara Roque. I els guions els construïm entre els actors, Amador i jo (ens els revisen contactes que treballen en departament de salut i psicologia infantil). Jo soc el creador i coordinador del projecte. L’equip som persones naturals d´Onil, Castalla, Cocentaina i Alcoi…

A què es dedica Sir Agència?

Principalment, organitzem excursions per a col·legis. Unes excursions molt especials i diferents perquè les fem amb actors, per a dinamitzar el patrimoni històric i cultural… Els xiquets aprenen molt vivint aventures amb nosaltres. Una vegada acaba el curs escolar, durant l'estiu, organitzem Escoles d'estiu en diferents poblacions, treballem molt amb la metodologia Maria Montessori. També visitem en estiu molts poblets de l'Alcoià i El Comtat on fem animacions infantils amb temàtiques i gimcanes, com Aventura Medieval... participen xiquets i majors, ho passem en gran!

Com penseu que serà la vostra desescalada?

Ara mateix no sabem si aquest estiu es podran fer escoles d'estiu i animacions amb públic en directe. Tenim els projectes preparats i moltes ganes de treballar, però sols podem esperar i estar en contacte amb els ajuntaments per a fer seguiment. Mentre tant, intentarem crear projectes per ajudar als xiquets com puguem, com ara en línia.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací