Senyors del Gobierno, així no!

per Joaquim Meneu

Societat

Senyors del Gobierno, així no!
Senyors del Gobierno, així no! | Pool Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa/ACN

L'aprovació unilateral per part del govern del Sr. Sánchez de l'Ingrés mínim vital és una nova prova de la incapacitat dels que manen en este país per a fer les coses bé. No dic que algun sector de la població no puga millorar la seua situació amb la nova normativa, però d'això a proclamar-ne la nostra admiració va una distància molt gran.

A grans trets pensem que hauria sigut millor que des de Madrid, si tant de protagonisme volien tindre, s'hagueren establit unes bases i deixar que les comunitats autònomes foren les que fixaren els decrets. I naturalment que el Ministeri d´Hisenda posara els diners.

Com s'ha fet ens trobarem que ara haurem de vore què fem amb les normatives territorials en vigor, sense oblidar que el cost de la vida canvia molt de Barcelona a Extremadura.

Un professor meu que ha faltat no fa molt, i li envie des d'ací la meua admiració, no es cansava de repetir que la cultura que teníem instal·lada era de compartiments estancs, això és, no teníem habilitat ni paràvem en el compte de posar en relació diferents aspectes de la nostra existència. I mira com, després de proclamar la importància del món agrari i de la lluita contra el despoblament, desaprofitem una bona ocasió de donar-los una ajuda important.

Al nostre entendre, com es fa en països europeus, l'Ingrés mínim vital hauria d´estar condicionat allà on fora possible, al treball dels beneficiaris en horts comunitaris o personals per a procurar-se fruita i hortalissa per a la unitat familiar. Inclús en ciutats hi ha horts socials disponibles o com que estem en una situació d´autèntica emergència, que se'n facen en els jardins públics. No parlem de pobles i ciutats mitjanes, on es podrien posar en cultiu moltes terres abandonades pròximes als nuclis urbans.

Clar, tot açò implica un treball municipal i autonòmic i, per al govern central una tasca de coordinació interministerial i amb altres poders, és demanar-los massa. Per a fer-ho possible haurien de canviar moltes mentalitats. Per això ens reafirmem en què els decrets havien de ser autonòmics, també perquè el Consell de ministres ni vol ni pot estar en els detalls.

En Decidim! ho tenim clar. Estem elaborant unes bases per al camp valencià i no ens fa por anar per camins com els que hem dibuixat per a fer front a unes qüestions com la de la renda mínima i la lluita contra el despoblament.

Evidentment es fa difícil esperar bones actuacions de l'actual repartiment de poder. Per la nostra part seguirem presentant propostes a la societat valenciana per a fer un país millor.

 

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Informa't i fes-te agermanada ací