Tornen els 'Capvespres a La Casa Penya', una cita per a gaudir de la natura a la Marjal d’Almardà-Almenara

per Acció Ecologista - Agró

Societat

Tornen els Capvespres a La Casa Penya, una cita per a gaudir de la natura a la Marjal d’Almardà-Almenara /Acció Ecologista- Agró
Tornen els Capvespres a La Casa Penya, una cita per a gaudir de la natura a la Marjal d’Almardà-Almenara /Acció Ecologista- Agró

Este estiu la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró organitza, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València), la tercera edició dels Capvespres a La Casa Penya, una cita per a gaudir de la posta del Sol i la natura a la Marjal d’Almardà-Almenara. Enguany programarem quatre Capvespres. El primer serà el dimecres 24 de juny, quan et convidem a un passeig per la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà. I en juliol tindrem una  escolta d’aus nocturnes, ioga a l’era de La Casa Penya i un taller de rakú. T’apuntes?

Apropar a la ciutadania a un entorn privilegiat com és la Marjal d’Almardà-Almenara per a donar a conéixer els seus valors naturals i gaudir d’activitats mediambientals, saludables i artístiques. Este és l’objectiu dels quatre Capvespres a La Casa Penya programats este estiu per la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró.

Amb esta campanya d’activitats, a més a més, volem impulsar un turisme sostenible i respectuós amb la natura. I, així, consolidar encara més este centre d’educació i voluntariat mediambiental com a punt de referència entre els veïns i turistes que vulguen descobrir els tresors naturals de la Marjal d’Almardà.

El primer Capvespre serà el dimecres 24 de juny, festivitat de Sant Joan, quan et convidem a participar en un passeig per la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà. Esta cita arrancarà a les 19.30 hores i finalitzarà amb el sempre espectacular capvespre d’Almardà. Durant el passeig observarem aus i descobrirem les plantes aquàtiques de la marjal.

El segon Capvespre està convocat per al dimecres 1 de juliol a les 21.00 hores. Per a eixe dia et proposem una activitat d’escolta d’aus nocturnes amb Ángel Bereje, ornitòleg d’AE-Agró. Amb un poc de sort podrem sentir al mussol (Athene noctua), el xot (Otus scops), el mussol banyut (Asio otus), el saboc coll-roig (Caprimulgus ruficollis) i fins i tot alguna òliba (Tyto alba).

El tercer Capvespre serà el dimecres 8 de juliol, a les 19.30 hores, quan celebrarem una sessió de ioga a l’era de La Casa Penya amb Begoña Badenes. Sens dubte, una magnífica oportunitat per a connectar amb la natura i relaxar-nos després de tot l’estrés del coronavirus.

Finalment, esta campanya d’activitats conclourà amb un taller de rakú a càrrec de Lorena López. Concretament, el dimecres 15 de juliol, a les 18.00 hores, quan descobrirem esta tècnica oriental de ceràmica que combina foc, cendra i aigua per a oxidar l’esmalt i aconseguir espectaculars colors.

Per a participar en els Capvespres a La Casa Penya t’has d’apuntar enviant un correu a visitescasapenya@gmail.com i rebre la confirmació de la reserva de la plaça. L’aforament de les activitats serà limitat per a poder mantindre la distància interpersonal de seguretat.

En el correu de confirmació de la reserva t’enviarem també el protocol sanitari del COVID-19 que hauràs de complir i una sèrie de recomanacions i bones pràctiques. Per respecte a la resta de participants, vos demanem responsabilitat i que sigueu rigorosos en el compliment del protocol. Entre altres mesures, haureu de portar carassetes. Per a reduir la petjada ecològica de l’activitat, vos recomanem que siguen reutilitzables i també desaconsellem l’ús de guants de plàstic. I, sota cap circumstància, s’acceptarà a cap persona que no tinga la seua plaça reservada i confirmada correctament.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací