I la resta, 'merde'

per Jesús Peris

Societat

I la resta, 'merde' /FLICKR
I la resta, 'merde' /FLICKR

L'altre dia vaig llegir un tuit que em va fer molta gràcia. Una xicona venia a dir que sempre li passava que se'n recordava de coses inútils i inoportunes i recordava el panegíric que va llançar Pablo Alborán a Margaret Thatcher amb ocasió de la seua mort. És de veres que és una bona notícia que aquest xicot haja pogut parlar públicament de la seua homosexualitat, però anem amb compte amb els referents que ens busquem que qualsevol dia ens ixen fent una lloa al neoliberalisme. Esperem que des d'aleshores algú li haja passat la magnífica pel·lícula Pride. Per saber a què atindre's respecte a Margaret Thatcher, dic.

Doncs el que volia contar-vos és que a mi em passa com a la xicona del tuit, i de vegades me'n recorde de coses ràndom, que diria el meu fill. Per exemple, el diumenge me'n recordí del relat que els mitjans espanyols feren del viatge de noces del Preparat i la Reina Consort. I poc després, la gent de La Pàgina Definitiva compartien una notícia d'Europa Press del 2019 amb ocasió de l'efemèride del 15é aniversari. I, en efecte, era com jo recordava: del que es parlava sobre tot era del viatge de noces públic, que va començar a Conca i era bàsicament una gira per províncies mostrant la seua austeritat i la seua estima pels seus súbdits. Un viatge de noces semblant als dels nostres pares als anys seixanta o setanta, i que continuava per Terol, Saragossa, Navarra i el País Basc, amb la diferència que la degustació de l'excel·lent cuina i els més excel·lents vins estaria sufragada per l'erari públic i la visita als monuments i demés seria totalment debades que per a això són part del patrimoni familiar.

Però, mira tu per on, després d'aquesta exhibició d'austeritat va començar el que els mitjans anomenaven pudorosament el viatge de noces privat, del qual pràcticament no se sabia res. Que va començar a Jordània, i poca coseta més. Recorde perfectament que vaig pensar que com pot ser que la gent trobe açò normal, i que a saber el viatge de luxe que s'havien pegat els primers dels espanyols, en eixe moment primer dels novençans, a la salut dels súbdits.

Ara sabem molt més sobre aquell viatge. El diumenge va publicar "The Telegraph" -els mitjans espanyols estarien distrets- que la meitat va ser un regal campetxanesc, i l'altra meitat igual també, que per a això estan els amigatxos testaferros. Ja se sap que el pare del nuvi s'ha d'estirar, i per a això estan els comptes eixos que té per ahí, que els milions i altres coses per a les ocasions. I amb eixos dels quals, clar, desconeixerien la procedència, van fer un viatget humil per Jordània, Camboia, Fiyi, Samoa, Califòrnia i Mèxic, amb un cost de mig milió de dòlars de res. Això sí, com a una mostra més de la seua proverbial humiltat, escolliren com a nom d'incògnit Senyor i Senyora Smith. Entranyable.

I ara què? Tornarà el Preparat els regals dineraris que li va fer la munificència campetxana? Farà un comunicat d'eixos molons renunciant simbòlicament al viatge de nuvis de les noces d'argent?

El més divertit va a ser veure com els mitjans monàrquics tornen a parlar-nos del comportament irreprotxable i sever del Preparat. No és que tinguérem massa dubtes, però ara hem vist tota una mostra de la seua austeritat.

Però, vaja, que és normal, no? Que per a això era el príncep, poca broma, tu, com en es contes. I ara és el rei!! Com volem que visca la gent amb la sang blava? Prou que havien fet l'escapada a Conca. És que no tenim mai prou. La gent fina de veres és així.

Ja ho va dir la Reina Consort al seu compiiogui Javier López Madrid, altre auster -i si no que li ho pregunten a la doctora Pinto- en un whatsapp que resumia epigramàticament la nitidesa de la seua consciència de classe (o d'estament): "Sabemos quién eres, sabes quiénes somos. Nos conocemos, nos queremos, nos respetamos. Lo demás, merde".

Doncs això: ells inviolables. I la resta, merde.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací