Maestrat Viu demana informació pública al Consell de Transparència pel silenci de la Conselleria sobre el 'Yellowstone Europeo'

per Maestrat Viu

Territori

Parc Natural de la Tinença de Benifassà /Marinator Sofos
Parc Natural de la Tinença de Benifassà /Marinator Sofos

Diumenge 21 de juny de 2020 Maestrat Viu ha registrat telemàticament una reclamació al Consell de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern, en la qual es demana informació sobre la reunió del dia 28 de novembre de 2019 al Forcall en què participaren les administracions valenciana, aragonesa i catalana, segons que es pot comprovar en les xarxes socials de la Generalitat Valenciana (Twitter GVA Agroambient).

La petició de Maestrat Viu sol·licita que es responga per escrit a quatre preguntes concretes: 1)  quins càrrecs (polítics i tècnics) de la Conselleria hi havia en la reunió, 2) qui convocava la reunió, 3) de què va tractar i 4) què es va acordar. El col·lectiu exerceix el dret a demanar informació a l’empara de les lleis que obliguen l’Administració a informar i a permetre accedir a la informació pública. Més informació sobre el Consell de Transparència, ací.

Maestrat Viu també ha fet constar en el document el silenci reiterat de la consellera Mireia Mollà. La titular de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica no ha donat resposta a dues peticions del col·letiu dels dies 12 i 27 de maig de 2020, en la darrera de les quals es formularen cinc preguntes concretes i es demanà una reunió urgent. A més, la consellera Mollà tampoc no ha contestat a una petició de reunió del dia 15 de maig feta per la presidenta de la Junta Rectora del Parc Natural de la Tinença de Benifassà, que la demanà avalada pels alcaldes de l’àmbit d’influència del Pla d’Ordenació de Recursos Naturals de la zona.

Maestrat Viu continua recollint adhesions al Manifest per la Vida Rural i a hores d’ara l’han fet seu més de 70 particulars i més de trenta col·lectius i empreses, entre els quals destaquen entitats valencianes i de les Terres de l’Ebre com Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana, la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià, Saó Edicions SL, l’Aplec dels Ports, l’Aplec de Penyagolosa o Salvem lo Montisà.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací