L'AVL, l'IEC i l'UIB firmen un protocol de col·laboració per una normativa inclusiva i unitària

per NLV

Llengua

Sant Miquel dels Reis, seu de l'AVL
Sant Miquel dels Reis, seu de l'AVL

El president de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), Joandomènec Ros; el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer, i el rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, van signar el 7 de juliol un protocol general que explicita la voluntat de cooperació de les tres institucions per a l'establiment d'un model normatiu de llengua comú que siga unitari i, a la vegada, respectuós amb la variació geogràfica de la llengua. En este acord, les tres institucions s'insten a establir i facilitar els instruments necessaris per a fer possible este objectiu comú.

En el marc d'este protocol, la Secció Filològica de l'IEC, l'AVL i la Comissió Tècnica d'Assessorament Lingüístic de la UIB han elaborat i aprovat un acord de cooperació per una normativa inclusiva i unitària, que recull la voluntat del protocol i es compromet a l'elaboració d'un model unitari amb la prioritat posada en les formes convergents, però que alhora reculla i respecte la variació interna de cada parlar. Este model ha de nodrir els nous recursos normatius que genere cada institució.

Amb este acord, les tres entitats volen contribuir a reforçar la unitat de la llengua i, alhora, facilitar la identificació en el model normatiu de tots els parlants del territori lingüístic.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací