La Federació Valenciana de Nanos i Gegants arriba als 10 anys

per Federació Valenciana de Nanos i Gegants

Societat

La Federació Valenciana de Nanos i Gegants arriba als 10 anys
La Federació Valenciana de Nanos i Gegants arriba als 10 anys

El 22 de maig de 2010 es va fundar la Federació Valenciana de Nanos i Gegants a Benetússer amb 13 colles d’arreu de la geografia valenciana amb la pretensió de convertir-se en l’entitat referent del món geganter valencià. Aquesta va ser assessorada prèviament per entitats homòlogues ben consolidades, com l’ACGC (Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya) i l’APOMAGA (Asociación de Portadores, Músicos y Amigos de los Gigantes de Aragón), les quals, amb la seua experiència en aspectes associatius i dinamitzadors de la tradició, van ajudar a posar “la primera pedra” al projecte valencià.

Entre els objectius que es va marcar la Federació en la seua constitució es troben reviscolar la tradició, ja que en molts municipis és poc dinàmica o, inclús, es troba “abandonada” al magatzem municipal; l’assessorament a colles primerenques per part de colles amb més recorregut; fer un inventari del patrimoni geganter valencià, que no és poc; i la dinamització de les figures i les colles mitjançant les “Trobades de la FVNG”, entre altres. A més, es destaca el compromís de la Federació amb el valencià, el qual va ser reconegut per Escola Valenciana l’any 2016.

“Estem molt contents amb l’evolució d’aquests 10 anys, amb el creixement de les colles federades fins a 26 que som ara, les 4 trobades de la federació que han tingut lloc a Alcoi, Castelló de la Plana, Borriana i Vinaròs i que han sigut un èxit, l’inici de la catalogació de totes les figures existents als nostres pobles i comarques, nous projectes i idees per a impulsar el món geganter valencià i, per damunt de tot, que hem pogut crear una via de comunicació i contacte entre les colles de tot el territori amb la qual compartir les nostres inquietuds i treballar conjuntament”, comenta Carles, el president de la Federació.

L’aniversari ha començat portant-se a terme dues accions a les xarxes socials de la Federació: “Rememorem”, la qual pretén repassar els 10 anys d’història amb publicacions curtes, i “Testimonis”, que vol posar cara a les persones que han passat per l’entitat i que han treballat per ella: anteriors directives, persones que van iniciar la Federació...

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací