(Potser) el partit més maltractat de la història

per Jesús Peris

Societat

(Potser) el partit més maltractat de la història/ Compostela Abierta
(Potser) el partit més maltractat de la història/ Compostela Abierta

Estos dies és cert que la gent de Podemos ha patit episodis d’assetjament amb particular intensitat. D’una banda tota la història aquesta rocambolesca del mòbil de Dina Bousselham, en la qual ja m’he perdut però que crec que la cosa més o menys sintetitzada és aquesta: els homes de Villarejo li furten el mòbil i filtren de manera interessada contingut als mitjans afins, que existeixen precisament per escampar el que se’ls demane que escampen, es coneix el fet i aleshores els mateixos mitjans es posen a embolicar la troca de manera tal que ja ningú s’aclarisca del que ha passat i semble que les víctimes han sigut els culpables. La propaganda funciona així.

D’altra banda, l’altre dia Juan Carlos Monedero va patir un assetjament físic per part d’una colla de feixistes en un bar. Abascal i la seua tropa (a partir d’ara Abascal army) han celebrat aquest fet com una prova de que el poble espanyol, així en abstracte, està fart i ho expressa de manera espontània. També això és propaganda. I els mitjans i els bots ho repetiran fins que a força de repetit li semble veritat als despistats.

Encara podria afegir els insults i amenaces que va patir Yolanda Díaz per part d’una colla de maltractadors d’animals subvencionats que reclamen continuar sent-lo perquè s’ho valen, perquè són de bona família i perquè les essències de l’Espanya canyí, però per a ser rigorós en el recompte a hores d’ara no n’estic segur de a quin partit pertany la ministra.

En qualsevol cas, és ben cert que Podemos està patint l’embranzida de la caverna feixista, del deep state i qui sap si de la Cort del Preparat. Però he llegit estos dies algunes afirmacions del seus dirigents i persones properes (el mateix Monedero per exemple) que m’han cridat molt l’atenció: diuen que cap partit ha patit aquest maltractamnent durant la democràcia. I això té gràcia.

És fàcil recordar-se’n de dirigents d’altres partits que són a hores d’ara presos polítics mentre la fiscalia de l’estat tracta per tot els mitjans d’evitar que isquen de presó si no passen prèviament per una mena de reciclatge ideològic i abjuren de les seues idees. I ja sabem com va dir Pedro Sánchez (el president d’un govern del qual forma part també Podemos) que funciona la fiscalia.

Però és que a més, l’altre dia, el casal popular de Castelló La Cosa Nostra va ser cremat i els incendiaris deixaren la seua signatura, Abascal army. A la seu del Bloc, com recordaven l’altre dia, li posaren una bomba en 2007. I de manera quotidiana els dies 9 d’octubre han sigut a València ocasió per a que els feixistes es desfogaren amb els valencianistes i la gent d’esquerra davant moltes vegades la pasivitat general. Aquest cap de setmana, la mateixa Maria José Català, líder del PP a València es despenjava amb unes declaracions en les quals desitjava la desaparició de Compromís, i el líder de Nuevas Generaciones li les corejava. El feixisme actua i assetja fa molts anys, sense que els mitjans insistisquen massa no siga cosa que els trenque el relat de que a Espanya no hi ha ultradreta i davant la complaença de moderades com Maria José Català. Una altra cosa és que la gent de Podemos no s’haja enterat.

De fet, aquestes declaracions de Podemos crec que tornen a mostrar no només la seua tendència a l’adanisme, sinó també la seua incapacitat per mirar més enllà de Madrid. Aquestes agressions que estan patint els haurien de servir per fer-los solidaris de tots i de totes els que les han patit i no per seguir contribuint a la seua invisibilització.

A banda de tot, és evident que cada dia poden comprovar l’odi i l’hostilitat que desperten entre el poder mediàtic i la caverna. És irònic. Amb tot el que estan fent, per acció i per omissió, per guardar-li les esquenes al Preparat, per sentit d’estat, que crec que és com li diuen a la renúncia quan t’acostes al poder, i així els ho paguen...

A veure si prenen nota i veuen que van a anar per ells igual i es deixen de tebieses. Crec que tindran el recolzament de molta gent. Si no, haurem de pensar que l’objectiu és convéncer als que manen de debò que en el fons són bons xicots, que per alguna cosa Pablo Echenique ja fa temps que porta al seu perfil de twitter la bandereta monàrquica.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací