ACPV organitzarà un homenatge a Enric Tàrrega

per Acció Cultural del País Valencià

Societat

Enric Tàrrega
Enric Tàrrega

Dissabte 1 d'agost va faltar Enric Tàrrega Andrés, soci d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), bon amic i bona persona, i símbol de la persistència del poble valencià.

Nascut a la ciutat de València l’any 1936, va formar part del reduït nucli de valencians que van persistir en la lluita per la dignificació de la llengua catalana en el context més difícil de tots els possibles: el del primer franquisme, l’etapa més dura i feixista de la dictadura. La seua tasca va permetre la supervivència del valencià i sobretot d’una consciència de país amenaçada de desaparició pel triomf del colp d’estat militar i la imposició d’una duríssima repressió i d’una política de persecució de la nostra llengua i cultura que van imposar la por, el sotmetiment i el silenci.

D’aquesta manera, el seu treball va posar les bases del moviment que es va expandir amb la següent generació, als anys seixanta, amb el projecte de modernització del país representat pel fusterianisme.

Enric fou soci fundador d’ACPV, i durant els 49 anys de vida de la nostra entitat sempre ens acompanyà amb el seu entusiasme i el seu sentit de l’humor. Va participar en una llarga llista d’iniciatives i campanyes, i era sempre present en tots els actes i convocatòries. Igualment, col·laborà amb moltes altres associacions i organitzacions, sempre de forma generosa i animat pel creixement d’un valencianisme que ell havia vist a punt de desaparèixer, en aquell duríssim primer franquisme.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) entén que la seua tasca mereix el públic reconeixement d’un acte d’homenatge i també de divulgació de la seua figura, com a exemple de continuïtat i persistència en la història del poble valencià.

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací