Decidim demana a les Corts Valencianes que condemnen la fugida del rei emèrit

per Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, Decidim!

Societat

Decidim demana les Corts Valencianes condemnen la fugida del rei emèrit
Decidim demana les Corts Valencianes condemnen la fugida del rei emèrit

La fugida de l'encara rei emèrit, enmig l'escàndol provocat per les notícies i investigacions sobre comissions il·legals, negocis tèrbols, evasió de capitals i frau fiscal entre d'altres amb què Joan Carles I hauria amassat la seua immensa fortuna, són la manifestació més clara i vergonyant d'una crisi que afecta tota la família reial, la mateixa institució de la Corona i les estructures del règim nascut precisament amb un regnat que ha durat quasi quaranta anys, una Corona designada pel dictador feixista. Ens trobem, però, davant una operació d'estat que allunyant l'ara rei empestat, amb la complicitat necessària del govern de Pedro Sánchez, intenta perpetuar la monarquia i recuperar la legitimitat d'un règim caigut en el descrèdit popular i internacional en la persona del seu hereu Felip VI.

En un moment de crisi, on els valencians i valencianes ens veiem particularment afectats per la dependència del nostre model al turisme, és d’extrema gravetat veure la impunitat enfront del saqueig del rei emèrit. El que intenta tapar-se com un afer personal és en realitat una crisi majúscula en un context de brutal recessió econòmica, dels estralls d'una pandèmia persistent i mal gestionada i d'una deriva autoritària i recentralitzadora de les institucions a Madrid.

És l'hora, doncs, que la ciutadania valenciana assumim la responsabilitat col·lectiva de construir el nostre present i el nostre futur, és l'hora de les repúbliques, de posar fi a una institució antidemocràtica i obsoleta lligada des de fa segles a la corrupció i espoli al poble valencià. És l'hora d'avançar en el dret democràtic de decidir, d'exercir l'autodeterminació que ens permeta acabar amb els privilegis i abusos dels poderosos. Demanem per tant, que els partits del botànic se situen al costat de les exigències de transparència, de llibertat, de drets socials, de drets nacionals i dels interessos de la majoria de la població, que han caracteritzat el seu mandat, i reproven formalment la fugida del rei emèrit.

Per això, Decidim ens unim a les convocatòries arreu del País Valencià per a demanar un canvi de model, cap a les repúbliques. El rei emèrit ha fugit, abaix la monarquia! Perquè les valencianes i valencians no tenim rei, alcem-nos per la República, per les Repúbliques! Pels drets democràtics, nacionals i socials!

 

Només amb el teu suport tindrem viabilitat i independència financera. Amb una aportació de 150€ a la fundació Jordi de Sant Jordi podries recuperar fins al 100% de l'import.

Impulsem Nosaltres La Veu, recuperem Diari La Veu!

Fes-te agermanada ací